Фізична активність - перший крок до міцного здоров'я

Фізична активність необхідна для нашого організму, як і дихання.

Будь-яка мінімальна, проте регулярна фізична активність дуже корисна для здоров'я. Коли людина мало рухається, сповільнюється обмін речовин, що впливає на здатність регулювати рівень цукру в крові, метаболізувати жири, негативно впливає на тиск та послаблює м'язи і кістки.


Розглянемо, як фізична активність впливає на наш організм.
  • Покращується імунітет. Під дією м'язових скорочень, прискорюється циркуляція лімфи лімфатичними судинами. Організм очищається від шлаків, поліпшується робота імунної системи, що підвищує стійкість організму до багатьох інфекцій і важких хвороб. В будь-якому віці фізична активність допоможе вам поліпшити стан суглобів, зберегти гнучкість і поліпшити амплітуду рухів.
  • Серце працює відмінно, легені та судини стають здоровіші. Серце людей, які досі активні фізично, зношується набагато повільніше: якщо у звичайної людини серце працює з частотою 60-70 ударів на хвилину, то у тренованої - 50-60 і менше. Стосовно дихальної системи, що, як відомо, постачає кисень до всіх тканин нашого організму, то легенева тканина втрачає свою еластичність не тільки з віком, але й при малорухливому способі життя. Регулярна фізична активність не тільки сповільнює старіння легень, але й покращує еластичність кровоносних судин, як наслідок, рівень артеріального тиску приходить в норму.
  • Постава - стрункіша, кістки - міцніші. Під час виконання фізичних вправ покращується кровообіг, завдяки чому рівень кальцію в кістках буде завжди в межах норми. В будь-якому віці фізична активність допоможе вам покращити стан суглобів, підтримувати кісткову масу, попередити остеопороз і переломи, а також зберегти гнучкість і поліпшити амплітуду рухів.
  • Працездатність і життєва сила збережуться до старості. За оцінками фахівців, людина, яка веде сидячий спосіб життя, до 90 років втратить 70% працездатності. А той, хто вибирає фізичну активність, - не більше 30%. Достатні щоденні навантаження допоможуть вам зберегти до старості 2\3 життєвої сили.
  • Поліпшаться розумові здібності та пам'ять. Фізична активність розвиває не тільки наші м'язи, але й мозок. Мозок має значно більшу потребу в кисні, ніж м'язи. А фізичні вправи, особливо на свіжому повітрі, найкращим чином задовольняють цю потребу.
  • Здоровий сон. За оцінками вчених, достатньо 10 хвилин фізичних вправ у день, щоб сон став міцним і не мучило безсоння.
Рух в будь-якій формі є корисним для організму. Для того, щоб збільшити повсякденну фізичну активність, достатньо виконувати прості правила:
  • Більше ходіть пішки. Вранці по дорозі на роботу чи ввечері після трудового дня пройдіться пішки. З часом це стане звичкою, і ви будете отримувати задоволення від прогулянки. Якщо у вас є собака у вас є можливість не тільки прогулятись знею, але й трохи пробігтися.
  • Не користуйтеся ліфтом. Піднімаючись сходами, ви покращуєте свою витривалість і підвищуєте рівень фізичної підготовки.
  • Розминка в перерву. Якщо на роботі вам доводиться довго сидіти за комп'ютером, то не забувайте щонайменше щогодини робити невелику перерву і розминку для поліпшення кровообігу.
Фізична активність - перший крок до міцного здоров'я Фізична активність - перший крок до міцного здоров'я Reviewed by Мар'яна on червня 12, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.