Європейські стандарти: Лисецька ЦРЛ

На сьогоднішній день, медицина в Україні перебуває в стані реформації. Люди масово обговорють реформи в ОЗ, деякі підтримують нововведення, а інші навпаки проти. Та є і ті, які роблять медичні послуги більш доступними і якісними для пацієнтів, з кожнем днем наближаючи їх до європейських стандартів.

Сьогодні, нам вдалося потрапити в гості до головного лікаря Лисецької ЦРЛ - Скоропада Тараса Ярославовича. Який перебуває на посаді головного лікаря з 1998 року. Близько 20 років тому, Тарас Ярославович вступив на посаду головний лікар - хірург. Тоді лікарня була в стані руїни, та вже на сьогодні ним виконана колосальна робота. Лікарня пишається своїми палатами, які відповідають європейським стандартам.





Також в лікарні є акушерсько-гінекологічне відділення. Відділення оснащене сучасною дихальною апаратурою. Централізоване кисневе забезпечення в палатах інтенсивної терапії. В дитячій палаті сучасний дихальний апарат для новонароджених. В пологовому відділі 1-о і 2-ох містні палати сумісного перебування матері та дитини. В 70% випадків ведуться партнерські пологи. Щороку в пологовому відділені народжується більше 300 дітей. Всі лікарі акушер-гінекологи, які працюють в пологовому залі сертифіковані з реанімації новонароджених.
Тому люди довіряють їм найсвятіше - народження дітей.

Хірургічне відділення переповнене пацієнтами. Люди тут з різними проблемаи. Від простих до складних хірургічних патологій. Хтось вже прооперований, а хтось чекає на свою чергу. Більшість пацієнтів йдуть оперуватися, саме до Тараса Ярославовича, адже він хірург вищої кваліфікаціїної категорії. Він  один з найкращих хірургів по лапароскопічній операції, в цілій області. Люди незважаючи на відстань, на десятки кілометрів їдуть - саме до нього.

Крім цього в лікарні є й інші відділення, такі як: поліклінічне, неврологічне, дитяче, функціональної та ультразвукової діагностики та інші.. Всі вони теж пишаються, своїми спеціалістами.

В лікарню пацієнти приїжджають з області, з різних районів. Виникає запитання: "Чому саме тут? адже у Вас є обласна лікарня?"
Та всі одноголосно відповідають: "Такого догляду і уваги як тут, рідко де зустрінеш".

На жаль, Скоропад Тарас Ярославович, поки не має нагороди " заслуженого лікаря України", та для нього це буде тільки листівка , адже цю нагороду він отримав від народу. Кожен з його пацієнтів, згадує про нього теплим словом, та вдячністю.
Європейські стандарти: Лисецька ЦРЛ Європейські стандарти: Лисецька ЦРЛ Reviewed by Мар'яна on березня 08, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.