Як правильно підібрати окуляри?







Як правильно підібрати окуляри?

 У 21 столітті окуляри користуються великою популярністю серед людей різного віку. Дизайнерські стилі, привабливі оправи просто зачаровують своїм різноманіттям. Хтось використовує їх як аксесуар, а хтось навпаки –  для покращення зору.
Та якими критеріями користуватись, обираючи окуляри?! Надавати перевагу моді, чи навпаки практичності?
З цим питанням я звернулася до лікаря-офтальмолога дитячого спеціалізованого лікувально-діагностичного центру «Візус – Кідс» – Наталії Петрівни Грижак.
Лікар виділяє три основні стадії вибору окулярів для корекції зору:
1.     Консультація з лікарем.
2.     Вибір оправи. Досить складний і тривалий процес.
3.     Визначення типу лінз.
Підбір окулярів завжди починається з діагностики зору. Для цього в сучасних офтальмологічних клініках є все необхідне оптичне обладнання, Наприклад, у «Візус – Кідс» є авторефрактометри – прилади за допомогою яких можна визначити рівень гостроти зору, а також сучасна щілинна лампа, тонометр автоматичний TOPCONО, кераторефрактометр Huvitz та багато інших приладів для діагностики зору.
Наступний етап –  вибір оправи. Цей процес залежить від ваших особистих потреб та вподобань. Якщо вам потрібні захисні окуляри, для них ідеальний вибір – міцний пластик. Якщо ж ви схильні до алергії, краще вибирати гіпоалергенні метали — такі, як нержавіюча сталь або титан. Людям з активним способом життя добре підійдуть металеві сплави, які мають високу гнучкість і стійкість до руйнування.
Наталія Петрівна зазначає, що дитячі окуляри більш схильні до механічних пошкоджень, тому вони мають так звані пружинні шарніри, які підвищують їхню стійкість та міцність. Також лікар наголошує, що бажано придбати, як мінімум дві пари окулярів, особливо якщо вони для дитини.
Після того, як ви вибрали відповідну оправу в салоні оптики, необхідно визначити тип лінз, найбільш придатних для ваших візуальних вимог. В останні роки технологія лінз для окулярів значно покращилася, і багато хто з них відрізняються високою якістю і перевагами.
Лінзи для окулярів діляться на два основних типи:
1. однофокальнi (мають однакову оптичну силу).
2. багатофокальні (мають кілька зон з різними діоптріями, які плавно переходять одна в іншу).
При виборі лінз людині необхідно знати оптичні показники. Їх можна знайти в рецепті: міжцентрову відстань та діоптрії. Ці дані повинен дати вам офтальмолог. Лінзи виготовляються з матеріалів двох видів: скляні та пластикові. Кожен з них по-своєму якісний, але має свої недоліки. Скляні лінзи служать досить довго, не дряпаються, захищають орган зору від ультрафіолетових променів, але легко можуть розбитися і вони важкі для перенісся. Антиблікові покриття можуть значно поліпшити зовнішній вигляд і комфорт ваших окулярів, обмеживши кількість світла, яке відбивається від ваших лінз.
Лікар – офтальмолог наголошує, що при виборі окулярів, людині просто необхідна консультація лікаря. Оскільки неправильний вибір окулярів має свої негативні наслідки, а саме:
·        різке зниження зору;
·        запаморочення і нудоту;
·        напади мігрені;
·        погіршення емоційного стану;
·        зниження працездатності;
·        алергічну реакцію через неякісні оправи окулярів.
Як тільки Ви помітили погіршення зору, не зволікайте! Обовязково пройдіть діагностику у лікаря – офтальмолога.
Двері «Візус – Кідс» відчинені з понеділка по суботу з 9:00 до 20:00.
За більш детальною інформацією звертайтеся за номером:
066-079-92-04;    0342-73-54-96



Автор: Вікторія Шевчук

Як правильно підібрати окуляри? Як правильно підібрати окуляри? Reviewed by Igor on лютого 22, 2019 Rating: 5

1 коментар:

На платформі Blogger.