Вчені передбачили смерті мільйонів до 2050 року

Причиною стануть антибіотики, що забруднили води майже всіх річок на планеті, і поява "супербактерій". Вчені виявили високий рівень забруднення антибіотиками річкових вод. Це може стати причиною масової загибелі людей по всьому світу.
Про це повідомляє Independent.
Дослідники перевірили воду річок, що протікають на території 72 країн. Виявилося, що в 65 з них знайдені сліди 14 найпопулярніших антибіотиків. Найбільше антибіотиків знайшли в річках Азії та Африки. При цьому в Бангладеші концентрація ліків у річці перевищила допустимий рівень у 300 разів.
Вчені відзначають, що залишки ліків потрапляють у річкові води разом з каналізаційними відходами. Це загрожує тим, що під постійним впливом антибіотиків мікроорганізми мутують у "супербактеріі", які, своєю чергою, призведуть до загибелі мільйонів людей до 2050 року.
Кірм того, раніше вчені дізналися що на Землі не залишилося місць з чистим повітрям - вчені
У Франції вчені знайшли в повітрі Піренейських гір частинки мікропластику. Про це повідомляє Nature Geoscience. Волокна мікропластику і фрагменти пластикової плівки знайшли в зразках з малозаселеної частини Піренейського хребта.
Фахівці відзначають, що це вкрай нетипово для цих місць. Це доводить, що частинки пластику переміщаються не тільки по воді, а й по повітрю. Окрім того, рівень мікропластику в гірському повітрі виявився практично таким самим, як й у Парижі.
Фахівці підкреслюють, що на планеті, можливо, уже й не залишилося місць, які можна назвати "чистими". З 400 мільйонів тонн пластику, що виробляється щороку, переробляється близько 20%. Решта в тому чи іншому вигляді потрапляє в навколишнє середовище.
Вчені передбачили смерті мільйонів до 2050 року Вчені передбачили смерті мільйонів до 2050 року Reviewed by Мар'яна on травня 29, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.