Реформа йде: у Франківську говорили про майбутнє медицини

Україна готується до другого етапу медичної реформи.
З цього приводу в Івано-Франківську відбувається дводенне засідання секції Асоціації міст України з питань охорони здоров’я. Захід організований в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізується спільно з Агентством США з міжнародного  розвитку (USIAD), відомо з посилання на сайт міського голови.
Представники органів місцевого самоврядування обговорювали нові виклики та завдання галузі медицини. Свої питання вони задавали присутнім представникам уряду: заступнику міністра охорони здоров’я Павлу Ковтонюку, голові  Національної служби охорони здоров’я України Олегу Петренку, раднику в.о. міністра охорони здоров’я Матвію Хренову.
“Сьогодні Івано-Франківськ успішно реалізує медичну реформу, але в цьому бачимо багато позитивів і страхів. З первинною ланкою все вже зрозуміло, а от як воно буде з вторинною є певні побоювання. Адже в державі відбуваються зміни і ми хвилюємось, щоб медичну галузь повністю не перекинули на міста”, – зауважив міський голова Руслан Марцінків.
Також він додав: на зустрічах у колективах помітно, що більшість медиків підтримує реформу. Важливо, щоб реформа була завершена, аби потім не було негативних наслідків ні для лікарів, ні для пацієнтів.
Зараз місто компенсує дефіцит медичної субвенції. Додаткова потреба у коштах станом на 2019 рік становить майже 100 млн грн (на зарплатню медикам з урахування диференціації посадових окладів).
У підсумку заступник міністра та голова НСЗУ розповіли, як діятиме новий механізм фінансування медицини з 2020 р.

http://firtka.if.ua/blog/view/reforma-ide-u-frankivsku-govorili-pro-maibutnie-meditsini
Реформа йде: у Франківську говорили про майбутнє медицини Реформа йде: у Франківську говорили про майбутнє медицини Reviewed by Мар'яна on травня 24, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.