Іванофранківців запрошують на прем'єру трагіфарсу "Калігула"

У вівторок та середу, 18 і 19 травня, в Івано-Франківському облмуздрамтеатрі відбудеться прем'єра трагіфарсу "Калігула" за мотивами однойменної п'єси Альбера Камю.
Про це повідомили сьогодні на прес-конференції.
Це друга сценічна робота в Україні французького режисера Жюля Одрі, який віднедавна є і головним режисером драмтеатру.
Фабула п'єси Альбера Камю про часи правління давньоримського імператора Калігули, що увійшов в історію безпрецедентними жорстокістю, підступністю і вадами.
У цій роботі, як відзначає режисер, вони розглядають феномен давньоримського правителя. Він хоче збагнути, що ж такого неможливого у здобутті місяця, чого, до прикладу, прагне Калігула, чому він попри свою жорстокість є дитиною etc.
"Наше завдання - не переповісти історію, історія вже була розіграна у минулому. Ми хочемо поставити важливе запитання: як сила перетворюється у насилля? Ця робота - це спроба глянути на Калігулу не як на історичного персонажа, а спроба прочитати його психологію, філософію, котра не має кордонів, мови чи території", - відзначив Жюль Одрі.
Задля цього текст Камю було адаптовано до реалій в Україні.
"Багато персонажів будуть гротескними. Будуть поєднані різні музичні оформлення, гратиме оркестр. Все це створить цікаву композицію п'єси. Для багатьох акторів, які задіяні у виставі, це буде перша така масштабна роль", - відзначив Жюль Одрі.
"Це буде кроком вперед для нашого спільного розвитку і акторів, і глядачів. Я задоволений тим, як працює Жюль", - відмітив директор драмтеатруРостислав Держипільський.
Актори зізнаються, для них така постановка також новинка.
"Це якесь нове відкриття, новий виток у моїй професії, вперше працюю у такому сміливому гротесковому жанрі. За усім, що ми робимо на сцені, стоїть певний зміст", - додала заслужена артистка України Надія Левченко,котра зіграла роль Цезонії у виставі.
http://firtka.if.ua/blog/view/ivanofrankivtsiv-zaproshuiut-na-premieru-tragifarsu-kaligula
Іванофранківців запрошують на прем'єру трагіфарсу "Калігула" Іванофранківців запрошують на прем'єру трагіфарсу "Калігула" Reviewed by Мар'яна on травня 14, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.