В Івано-Франківську презентували книгу про почесних громадян міста (фото)

Презентація книги “Почесні громадяни міста Івано-Франківська” відбулася сьогодні в міській раді. 
Представив видання один з його авторів Євген Баран.
До книжки увійшли історії про такі відомі постаті, як Степан Бандера, Роман Шухевич, Лук’ян Вардзарук, Володимир Войцюк, Володимир Грабовецький, Лідія Дмитрів, Опанас Заливаха, Петро Мицан, Михайло Фабрика, Богдан Гаврилів, Любомир Гузар.
"Треба було зібрати, упорядкувати і подати матеріал. Тут допоміг відділ краєзнавства Обласної бібліотеки. Загалом, ця традиція не нова і ця книга -це тільки початок роботи про почесних громадян міста", -  каже Євген Баран.
Тут зібрані цікаві факти про життя відомих франківців, їхні біографії, життєві історії та діяльність.
"Ідея цієї книги виношувалась давно. Цю традицію ми відновили тоді, коли була загроза національній ідеї, коли Степана Бандеру і Романа Шухевича позбавили звання Героїв України. З того часу відбулося ряд сесій, на яких надавали звання почесних громадян міста. У книзі багато непересічних постатей, котрі внесли великий вклад в розвиток міста. Це перше унікальне видання, схожих в Україні немає. Ця книга буде розширюватися," - резюмує голова міста Руслан Марцінків.
Очільник міста каже, що хоче, аби ця книга була у школах, у студентів, в бібліотеках.
"Книга зроблена в першу чергу для молоді, щоб бачити приклад", - наголошує мер.
http://firtka.if.ua/blog/view/v-ivano-frankivsku-prezentuvali-knigu-pro-pochesnikh-gromadian-mista-foto
В Івано-Франківську презентували книгу про почесних громадян міста (фото) В Івано-Франківську презентували книгу про почесних громадян міста (фото) Reviewed by Мар'яна on травня 02, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.