На Івано-Франківщині через підняття води на річках може затопити вісім районів

Через значні опади на Івано-Франківщині очікують значного підняття рівня води в річках.
Про це  повідомили в обласному управлінні ДСНС.
"Ввечері 30 травня та впродовж 31 травня – 01 червня очікуються підйоми рівнів води на 0,2-1,0м, над поточними, - йдеться в повідомленні. - На річках області спостерігались незначні підйоми рівнів води в межах 5 – 20 см і тільки локально на р. Бистриці Солотвинській в районі м. Івано-Франківська та на р. Чечва в районі с. Спас Рожнятівського р-ну спостерігались підйоми на 46 см та 45 см відповідно".
Оскільки на фоні підвищеної водності на всіх річках області, перезволоження ґрунту та підняття ґрунтових вод та очікуванні в найближчі півдоби значних безперервних опадів по всій території області в ДСНС прогнозують підняття рівнів води в малих річках та водотоках на 1,0-2,0 м, що може призвести до підтоплення житлових будинків в другій половині дня 30 травня.
"Найбільше це стосується рівнинної та передгірської частини області - Долинський, Рожнятівський, Тисменицький, Калуський, Галицький, Надвірнянський, Снятинський, Коломийський районів", - додають у відомстві.
За повідомленням синоптиків, протягом доби 30 травня по місту та області очікується значний дощ, гроза, град, шквалисте посилення вітру 15-20 м/с.
Варто додати, що вчора вода топила село на Коломийщині.
На Івано-Франківщині через підняття води на річках може затопити вісім районів На Івано-Франківщині через підняття води на річках може затопити вісім районів Reviewed by Мар'яна on травня 30, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.