Через снігопади в Карпатах під загрозою врожай плодових

Гірські райони Прикарпаття засипало снігом. Відтак, аграрії відзначають про зниження врожаю плодових дерев приблизно на 30%.
Різке похолодання, зливи та навіть сніг приніс в Україну циклон з грецьким ім’ям “Ксерксес”.
На Заході температура впала до нуля, а в Карпатах, мабуть, пожалкували, що закрили лижний сезон – гірські райони щедро засипало снігом.
У Прикарпатті на зміну тривалим зливам прийшов сніг. Жителі гірських районів діляться в соцмережах кадрами засніжених травневих краєвидів. На Верховині сніговий покрив сягнув подекуди десяти сантиметрів.
Найбільше замело перевали. На Кривопільському – снігу по коліна. У гірських районах саме зацвіли плодові дерева. Така погода може призвести до втрати врожаю.
“Це вже не дає можливість робити вильоту бджіл і воно не дасть можливість запилити дерева і врожайність буде значно менша, яку би очікували при хороших умовах”, – зазначив Іван Андріїшин, директор департаменту аграрного розвитку Івано-Франківської ОДА.
“У минулому році не було врожаю яблук. А цього року хотілось щоб були. Але якщо сніг випав – приморозки будуть однозначно”, – переконана Ганна Зваричевська, жителька села Гута.
Нагадаємо, відучора Карпати засипає снігом. Водіїв та пішоходів закликають бути обережними через сильні снігопади.
Гірські рятувальники наполегливо радять туристам утриматися від походів у гори.

http://firtka.if.ua/blog/view/cherez-snigopadi-v-karpatakh-pid-zagrozoiu-vrozhai-plodovikh
Через снігопади в Карпатах під загрозою врожай плодових Через снігопади в Карпатах під загрозою врожай плодових Reviewed by Мар'яна on травня 08, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.