Експерт: Інавгураційною промовою Зеленський дав початок публічній війні "всіх проти всіх"

Крім розпуску ВР, яке є конституційним правом новообраного Президента, Зеленський закликав піти у відставку Уряд, а також Міністра оборони, голову СБУ та Генпрокурора.
У такий спосіб, на думку політолога Василя Кедика, Президент, фактично, пропонує перезавантаження влади для того, щоб закріпити перемогу на дострокових парламентських виборах.
"Дострокові вибори Верховної Ради зараз найбільше вигідні саме команді Зеленського, тож чогось іншого очікувати не доводилось. Новообраний Президент знову відтворює меседж, який хочуть почути багато українців і те, з чим він виграв - розібратись з старою політичною системою та старими політиками. Як наслідок - сконструювати нову систему з кадрів Президента. Інавгураційною промовою Зеленський дав початок публічній війні "всіх проти всіх" у вітчизняному політикумі, чітко означивши лінії протистояння "Президент-парламент" та "Президент-уряд", - вважає Кедик.
Втім, на думку експерта, реалії зовсім інші. Навіть розпущена Рада продовжить функціонувати до обрання нової, те саме стосується уряду, який в разі відставки так само працюватиме до нових виборів, бо для формування уряду потрібна нова коаліція. 
"Домовлятись на цей перехідних період все одно доведеться. І не думаю, що тут хтось добровільно підставить другу щоку. До парламентських виборів Зеленський буде формувати владну вертикаль від Голови Адміністрації Президента до голів місцевих державних адміністрацій. Буде кілька Президентських указів з соціальною складовою. Від сьогодні почалась активна фаза парламенської виборчої кампанії", - констатував політолог.
http://firtka.if.ua/blog/view/ekspert-inavguratsiinoiu-promovoiu-zelenskii-dav-pochatok-publichnii-viini-vsikh-proti-vsikh
Експерт: Інавгураційною промовою Зеленський дав початок публічній війні "всіх проти всіх" Експерт: Інавгураційною промовою Зеленський дав початок публічній війні "всіх проти всіх" Reviewed by Мар'яна on травня 20, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.