Уряд передав Калуську ТЕЦ в комунальну власність

Кабінет міністрів України ухвалив рішення вивести з державної власності Калуську теплоелектроцентраль й передати її до комунальної власності міста Калуш.
Про це повідомляє представник президента у Кабміні Андрій Герус.
"Вже після того, як прем`єр-міністр оголосив про свою відставку, на минулому непрозорому засіданні уряду було прийнято рішення вивести із державної власності Калуську ТЕЦ (а також було прийнято рішення про спеціальну державну допомогу цій ТЕЦ). Передається ТЕЦ у комунальну власність міста Калуша, там теперішній міністр Насалик раніше був мером міста", - написав Герус.
Крім того Андрій Герус відмітив, що Калуська ТЕЦ - це досить великий об’єкт електроенергетики і фактично єдиний об’єкт генераціі та єдиний покупець вугілля у Бурштинському острові/на Західній Україні, який не належить компанії ДТЕК, принаймні поки що.
"Економічна доцільність такої безкоштовної передачі є дуже сумнівною. І цілком імовірно, що наступним кроком буде передача цього об’єкту у приватні руки за безкоштовно (псевдо-концесія або інша схема). Я думаю, після оголошеної заяви про відставку «виносити» державну власність, та ще й таким таємним непрозорим способом, є не дуже хорошою практикою, зокрема з точки зору довіри суспільства до таких рішень", - зазначив Андрій Герус.
Нагадаємо, минулого року "Прикарпатський міністр" Ігор Насалик протягував реконструкцію рідної ТЕЦ за 1,4 мільярда перед її приватизацією.

http://firtka.if.ua/blog/view/uriad-peredav-kalusku-tets-v-komunalnu-vlasnist-dokument
Уряд передав Калуську ТЕЦ в комунальну власність Уряд передав Калуську ТЕЦ в комунальну власність Reviewed by Мар'яна on травня 29, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.