Яким повинен бути правильний сніданок: найкорисніші страви

Запорукою правильної роботи всього організму є правильне харчування, а головним принципом здорового харчування є корисний сніданок.

Заклопотані люди часто відмовляються від сніданку. І дарма, тому що саме сніданок - найважливіший прийом їжі за день. Саме він запускає роботу організму після ночі відпочинку. Сніданок задає ритм метаболізму на весь день. Це трамплін для інсуліну. Від того, які продукти ми вибираємо для першого прийому їжі, залежить швидкість обмінних процесів і рівень інсуліну протягом дня.

Якщо вранці ми з'їдаємо солодке на сніданок, ми запускаємо вироблення великої кількості інсуліну. Далі вже ми не володіємо собою - інсулін керує нами, і буде тягнути на солодке вас увесь день.

Яким повинен правильний сніданок?

  • Натуральний;
  • Легкий;
  • Поживний;
  • Не містить багато жиру і складних в засвоєні білків;
  • Легкий в приготуванні, щоб зберегти всі корисні речовини продуктів;
  • Смачний, щоб отримати заряд позитиву на весь день.
Зранку необхідно їсти калорійні продукти, аби організм зміг спалити їх протягом дня.
  1. Сухі магазинні сніданки краще замінити на різноманітні поживні каші. Злакові забезпечать вас енергією, а складні вуглеводи наситять вас на довший період часу.
  2. Замість ковбаси краще з'їсти корисного м'яса чи риби, які забезпечать організм достатньою кількістю білка.
  3. Варені яйця чи омлет слугуватимуть прекрасною альтернативою сухим бутербродом.
  4. Овочевий салат з олією подарує відчуття легкості і в той час забезпечать необхідний рівень поживних речовин.
  5. Сир. Жирність сиру повинна складати не більше 9%. Можна їсти не просто такий сир, а ще й страви, приготовані з нього. Наприклад, це можуть бути запіканка, нежирні сирники, пудинг або суфле. Сир можна змішати з іншими молочними продуктами: кефіром, ряжанкою, йогуртом.

Коли снідати?

Лікарі-дієтологи рекомендують снідати в 7-8 годин ранку, в крайньому випадку сніданок повинен відбуватися не пізніше 10 ранку. Перед прийомом їжі рекомендується випити одну склянку теплої води з лимоном. Якщо ви не хочете їсти вранці, то, швидше за все, звикли вечеряти перед сном. Вам необхідно перебудувати організм на новий режим. Знизьте кількість та якість їжі, що споживається на вечерю, і вранці ви відчуваєте голод. Звичка виробляється протягом двох тижнів. Головне - почати.
Яким повинен бути правильний сніданок: найкорисніші страви Яким повинен бути правильний сніданок: найкорисніші страви Reviewed by Мар'яна on травня 15, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.