Овочі яким не шкодить термічна обробка

Термічна обробка продуктів необхідна для поліпшення їх смаку, знищення шкідливих мікробів і токсинів. Проте, як бути з вітамінами, які руйнуються під впливом високої температури.

Щоб не розгубити корисні властивості вітамінів, в процесі приготуванні їжі, потрібно - контролювати температуру - вона не повинна перевищувати 100 градусів. Це знищить патогенні мікроорганізми, але збереже біологічні властивості продуктів.
Слід максимально скоротити час термообробки. Овочі готуйте на пару або запікайте. Не нарізайте їх занадто дрібно.
Кожен наступний розігрів страви знижує його користь. Намагайтесь готувати готувати їжу на один прийом, і не зберігати їх занадто довго.



Незважаючи на сказане, експерти склали список овочів, в яких корисні властивості від термічної обробки, навпаки збільшуються.


Білокачанна капуста. Це одночасно корисний і доступний за ціною продукт. Налягайте на неї в сезон, щоб зарядити організм поживними вітамінами і мінералами. У капусті містяться вітаміни групи В,С,, магній залізо, йод. Під дією високих температур багато речовин, що містяться в білокачанній капусті, активуються і стають ще кориснішими.






Томати. Дивно, але факт: томати після термічної обробки набагато корисніші, ніж в свіжому вигляді. Звичайно, це не означає, що треба відмовлятися від улюбленого літнього салату зі свіжих овочів, але урізноманітнити свій раціон за рахунок запечених або тушкованих томатів можна і навіть треба.



Цибуля. Природній антибіотик цибулю однаково корисно вживати як в свіжому вигляді, так і в запеченому, тушковану або смаженому варіанті. Це ефективний протизапальний і антибактеріальний засіб. Чим частіше ви додаєте її в улюблені страви, тим менше хворієте.





Баклажани. З них можна приготувати найрізноманітніші страви. Не бійтеся експериментувати і поєднувати баклажани з іншими овочами, сиром, спеціями і травами. Термічна обробка робить антиоксиданти, які містяться в баклажанах, активнішими і енергійнішими.










Морква. Хрустку морквину сміливо можна варити і запікати, абсолютно не переживаючи, що корисні властивості загубляться і зникнуть.
Овочі яким не шкодить термічна обробка Овочі яким не шкодить термічна обробка Reviewed by Мар'яна on травня 22, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.