Смачно та корисно: продукти, які можна їсти перед сном

Не їсти після шостої - це популярний метод схуднення, проте багато дієтологів заявляють, що він абсолютно не підходить під сучасні реалії.




Як харчуватись ввечері: основні правила:

  1. Останній прийом їжі повинен відбутися через 4-5 годин після обіду і приблизно за 3 години до сну. Та цей час повинен бути витрачений з легкою фізичною активністю, а не лежачи на дивані.
  2. Щоб все, що ви з'їли на вечерю повністю засвоїлося і не перетворилося на жировий прошарок, відмовтеся від простих вуглеводів (картопля, макаронні вироби, пельмені і вареники, рис, хлібобулочні вибори та солодощі)
  3. Також не варто налягати на солоне, гостре і смажене, тому що ці продукти провокують безсоння і збуджують апетит.
  4. Не варто вживати на вечерю без винятково білкову їжу, тому що безвуглеводне харчування не втамовує голод.
  5. Вибір вечері, також залежить від пори року: у спеку краще їсти свіжі овочеві салати з невеликою порцією м'яса, а взимку гаряча вечеря піде тільки на користь.

Вечеря повинна бути збалансованою і містити у своєму складі білки, вітаміни і клітковину.

Які продукти можна вживати на вечерю?

  • Знежирені молочні продукти: сир і грецький йогурт. Вони містять всі необхідні речовини, які позитивно вплинуть на ваше самопочуття. Зокрема, мова йде про триптофан і цинк, який сприяє швидкому засвоєнню амінокислот. Крім того, в цих продуктах є магній, який дозволяє заспокоїти нерви, що сприятиме міцному та здоровому сну.
  • Риба. Особливо корисною є сардина та скумбрія. У них багато Омега-3 жирних кислот, які позитивно впливають на організм.
  • Яйця. Найкраще робити з них омлет, та поєднати з зеленим салатом. Саме таке поєднання ніяк не вплине на вашу фігуру, і додасть відчуття ситості.
  • Горіхи: фундук, кеш'ю, арахіс. Вони багаті на вітаміни групи В, що сприяє приведенню у порядок нервової системи, тому їх можна їсти перед сном.
  • Гречка, кіноа та рис. Їхня дія на організм, така як і в горіхів.
  • Банани й ананаси. Хоч ці продукти й доволі калорійні, вони приносять вам неабияку користь. Головне - їсти не більше 100 грамів. Користь бананів і ананасів полягає в тому, що вони містять серотонін.
  • Індичка. М'ясо цієї птиці легко засвоюється, багате на білок, вітаміни і мінерали.
  • Спаржа. Зелена спаржа містить цінні пробіотики, що позитивно позначаються на роботі шлунково-кишкового тракту. Крім цього, вона багата антиоксидантами, які попереджають розвиток багатьох захворювань, серед яких експерти виділяють передчасне старіння.
  • Хумус. Ця страва на основі пюре з нуту (вид бобових) немає компонентів, що підвищує холестерин, але є багато цінного рослинного білка. До того ж хумус відмінно втамовує голод, а також насичує організм залізом і насиченими жирними кислотами.
Вечеря з цих продуктів, принесе максимум користі для вашого організму.
Смачно та корисно: продукти, які можна їсти перед сном Смачно та корисно: продукти, які можна їсти перед сном Reviewed by Мар'яна on травня 14, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.