Прикарпатському хлопчику провели життєво необхідну операцію, яку мали зробити ще у 2011 році

Завдяки реагуванню Уповноваженого хлопчику з Прикарпаття провели життєво необхідну операцію.
Порушення права на охорону здоров’я та медичну допомогу дитини з інвалідністю працівники Секретаріату Уповноваженого з прав людини виявили під час чергового моніторингового візиту до школи-інтернату, який здійснювався в рамках реалізації національного превентивного механізму.
Так, хлопчику ще у квітні 2011 року, за результатами обстеження в НДСЛ «ОХМАТДИТ», рекомендовано невідкладне оперативне лікування, однак операція у зв’язку із соціальними обставинами не проводилась. Під час візиту монітори поспілкувалися з хлопчиком, він скаржився на біль у серці і постійно мав при собі пігулки.
Зважаючи на те, що дитина з неповної багатодітної та малозабезпеченої сім'ї, що перебуває у складних життєвих обставинах, керівництвом школи-інтернату направлялися листи райдержадміністрації, а також селищній раді ОТГ за місцем проживання сім'ї щодо сприяння в проведенні оперативного лікування дитини. Проте, питання усі ці роки залишалось поза увагою районних соціальних служб, а в ОТГ такі служби не створені і повноваження в сфері захисту прав дітей, відповідно, не здійснюються.
Операція дитині була проведена у лікарні м. Києва безкоштовно наприкінці травня цього року. Хлопчик почувається добре, активний і веселий. Під час канікул з братами і сестрами проживає вдома.
В цьому особисто пересвідчилась Представник Уповноваженого в західних областях Світлана Семчишин, яка днями відвідала сім'ю хлопчика. Водночас їй стало відомо, що хлопчик з родиною мешкають в незадовільних і непридатних для життя умовах, передбачені законодавством соціальні гарантії для багатодітної сім'ї не надаються, а тому ця сім'я потребує соціального супроводу, соціальної підтримки та правової допомоги.
Відповідні листи реагування повторно будуть направлені Івано-Франківській облдержадміністрації та ОТГ, а дане питання й надалі перебуватиме на контролі Уповноваженого ВРУ з прав людини.
Прикарпатському хлопчику провели життєво необхідну операцію, яку мали зробити ще у 2011 році Прикарпатському хлопчику провели життєво необхідну операцію, яку мали зробити ще у 2011 році Reviewed by Мар'яна on червня 25, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.