Що не можна пропустити: найцікавіші події червня на Прикарпатті

Літо уже на порозі. Це означає, що настав час для незабутніх фестивальних поїздок, нових знайомств, безсонних ночей біля багаття, якісної музики, позитиву і драйву.
Бліц-Інфо пропонує перелік  захоплюючих фестивалів Івано-Франківська та Прикарпаття, що проходитимуть у червні.
Розпочнемо з місцевих заходів:

День захисту дітей від "Дрібноти"

Де: міський парк Шевченка.
Коли: 1 червня 
Що буде?
  • велоперегони для дітей від 3-х до 14-ти років;
  • окремі заїзди для самокатів і біговелів;
  • розвивальні локації цілий день;
  • фудкорт та лаунж зона;
  • особливість цього року — Дитячий маркет: можливість для дітей підзаробити грошенят, відкривши власну крамничку на Дрібноті: продавати щось (наприклад: випічку, лимонад, хендмейд) чи надавати послуги (минулого року було біо-тату).
Велоперегони — це 14 вікових категорій та 14 заїздів відповідно. Окремі заїзди на біговелах, триколісних велосипедах, двоколісних велосипедах та самокатах. Вік учасників: 3-14 років. В одному заїзді мінімум 3 дитини, максимум 10. Попередньо заплановані такі категорії: 3-4 роки, 4-5 років, 5-6 років, 6-7 років, 7-8 років, 8-9 років, 9-10 років, 10-11 років, 11-12 років, 12-14 років.

Концерт на районі

Де: Озеро з Лебедем (біля 21 школи)
Коли: 8 червня
Час: 18:00-21:30

Хто буде грати:

5 Vymir — український музичний гурт із Києва. Найкращий український рок-гурт 2017 року за версією музичного порталу Karabas.Live.

Мало — акустичний проект київського виконавця і автора пісень Максима Рубана, створений наприкінці 2017 року.

Physalisovi — незалежна музична формація, що прагне висловлювати свою думку у притаманному лише їм стилі.
Світлина від Urban Space Radio.

TEDxIvanoFrankivsk

Де: Університет Короля Данила
Коли: 15 червня
Час: 10:00
Подія стане п’ятою в Івано-Франківську. Цьогоріч відомі спікери розкриють учасникам свою "іншу сторону". 10-12 відомих людей розповідатимуть про невидиму широкому загалу ціну свого успіху. Гості також зможуть дізнатися про іншу точку зору на певний напрям чи діяльність, як, наприклад, спорт чи подорожі.
На конференції TEDxIvanoFrankivsk виступатиме понад десяток спікерів. На сьогодні оголошені наступні імена:
  • Наталка Найда - засновниця мануфактури Shuflia та студії Bukvica;
  • Роман Шеремета - професор Школи Менеджменту ім. Везерхеда університету Кейс Вестерн Резерв, науковий співробітник Економічного Наукового Інституту США та Всесвітньої Організації Праці;
  • Катерина Бабкіна - письменниця, сценаристка, колумністка та журналістка;
  • Андрій Черніков - керівник ІТ-компанії Lotatech, співвласник ресторанів Urban Space 100/500;
  • Ерік Файн - випускник Єльського університету: вивчав економіку, геологію і геофізику. Працює в Управлінні інвестиційної політики Івано-Франківської міської ради як волонтер Корпусу Миру США в Україні;
  • Христина Сирова-Ковалишин - письменниця, поетеса, есеїстка. Співзасновниця та директорка благодійної організації «Благодійний Фонд «Хребет» по роботі з людьми з інвалідністю;
  • Людмила Смоляр і Отар Довженко - співредактори онлайн-видання MediaLab.Online. Людмила - редакторка, журналістка і соціологиня. Отар - редактор і дослідник медій. Викладав у Школі журналістики УКУ. Керує Центром моніторингу і аналітики ГО Детектор медіа.
  • Ганна Бурлака - мандрівниця, тревел-блогерка, тревел-консультантка.
  • Дмитро Бабич - президент Української федерації літаючих дисків, підприємець, професійний дизайнер і програміст.
Ще кілька імен оголосять згодом на сайті та на сторінці у соцмережі “Facebook”.
Ціна: стартує від 400 гривень. Від 21 квітня до 15 травня вартість - 500 гривень. З 16 по 31 травня квитки коштуватимуть 600 гривень, з 2 до 14 червня - 700 гривень, у день конференції - 800 гривень.
Квитки на конференцію можна придбати за посиланням.

IF Color Run 2019

Де: Верховина
Коли: З 14 по 16 червня
В рамках ІІ Міжнародного форуму Центральної та Східної Європи «Via Carpatia 2019»,  відбуватиметься фестиваль мистецтва та науково-практична конференція «Коло Вінценза».
 
Учасниками конференції “Коло Вінценза” стануть суспільно-політичні діячі, лідери громадської думки з України, Польщі та інших країн Центральної та Східної Європі. 
Взяти участь у конференції можна, зареєструвавшись через форму реєстрації
У програмі:
  • Презентація журналістського публіцистичного циклу Віталія Портникова у трьох книгах.
  • Культурну програму Форуму розпочне мюзикл "Гуцулка Ксеня". Поєднання сучасної технології з українською автентикою, серед костюмів можна буде побачити унікальну колекцію гуцульських гунь Руслани Гончарук. А родзинкою сценічного рішення стане лазерне шоу від команди “Show Service”.
  • Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» представить дуже амбітну і велику програму в Карпатах — «Антологію української поезії ХХ століття», впорядковану Іваном Малковичем.
  • Музичний проект Юрія Андруховича “Літографії” – гравюри на камені. Проект «Літографії» цілком присвячений старому Станиславову з його історіями й леґендами. Текстовою основою став однойменний цикл із семи віршів Юрія Андруховича, що вперше побачив світ у другій половині 1980-х і через три десятиліття раптово зазвучав оновленими сенсами.
  • Проект Соломії Чубай «ЧУБАЙ.УКРАЇНА.ЛЮБОВ» присвячений батьку, відомому поетові Грицьку Чубаю. Пісні на вірші Василя Стуса, Миколи Вінграновського, Павла Тичини, Лесі Українки, Маріанни Кіяновської, Наталі Білоцерківець, Іздрика, Мар’яни Савки, Сергія Жадана.
Також на фестиваль завітають: Тарас Чубай"Жадан І Собаки"Мирослав СкорикІван Небесний.
Вхід на всі заходи - вільний. Орієнтовна ціна поїздки автобусом з Івано-Франківська до Верховини - 80-90 гривень. 
Слідкуйте за новинами фестивалю у мережі - Via Carpatia.

Underhill 2019

Де: Село Підгір'я, Богородчанський район.
Коли: 15 та 16 червня
Як пишуть організатори, фестиваль руйнує кордони між мистецтвом — тут перетинаються різні сучасні напрямки музики. Програма заходів розподілена на два етапи: underday та undernight. На одній території у режимі нон-стоп звучать найкращі українські та закордонні виконавці.
У денній програмі кожен зможете спостерігати за повітряними маневрами літаків, побачити унікальне шоу парашутистів, насолодитися живою музикою та відпочити у зручних лаунж-зонах. А довгоочікуваними хедлайнерами денної сцени стануть: MOZGI, Оля Полякова, Dzidzio, Бубмокс, Друга Ріка, Скрябін & Yurcash, С.К.А.Й, Арсен Мірзоян, Ivan Navi, MMARIKA, LES, Boosin, Micik Gonibez.
Ввечері це захоплюючі кінопокази, сцена UnderNight з великим танцювальним майданчикам та UnderGround локація музичних екпериментів у ангарі аеродрому. Серед розмаїття музичних жанрів можна навіть розгубитися — обирати є з чого.
Зону UnderNight представлятимуть Ferry Corsten, Artbat, James Zabiela, Aphrodite, DJ Lutique, Kolya Liner, T-Zhuk, Key M, Gonivo rec, MalYar, Gooch Brown, Patrick Oushen. А UnderGround сцена зможе похизуватися такими виконавцями, як, Nadav Dagon, YUKO, гурт [O], Spiral (live), Lime Kid, Revolium, GG Гуляй Город, Shkel & Rose, IPUNKZ.
Вхід на фестиваль - платний. Категорії квитків:
Одноденний квиток - дає право відвідування фестивалю та всіх його локацій протягом однієї доби, 15 або 16 червня, багаторазовий вхід протягом доби; Ціна - 555 гривень.

Дводенний абонемент - дає право відвідування фестивалю та всіх його локацій протягом двох діб, 15 та 16 червня, багаторазовий вхід протягом двох діб; Ціна - 777 гривень.
Наметове містечко - право перебування в наметовому містечку з власним наметом на одну особу:
  • місце під намет;
  • огороджена територія;
  • охорона;
  • вода, душ, туалети на території наметового містечка;
Квиток дійсний тільки за наявності вхідного квитка на фестиваль. Ціна - 100 гривень.

VIP квиток - дає право відвідування фестивалю та всіх його локацій протягом двох діб, 15 та 16 червня, багаторазовий вхід протягом двох діб і додаткові опції:
  • окремий вхід;
  • окрема парковка;
  • вхід на VIP зони в різних локаціях;
  • окремі lounge зони підвищеного комфорту з окремими барами.
Ціна - 2555 гривень.
Як доїхати: Автобус Івано-Франківськ - Підгір'я, приблизна вартість - 20 гривень.
Слідкуйте за новинами фестивалю - тут. Придбати квитки можна за посиланням.

Полонинське літо - 2019

Де: Урочище Запідок, поблизу с. Верхнього Ясенова
Коли: 16 червня
Вихід на полонини пізньої весни чи раннього літа — споконвічна гуцульська традиція. Там, високо на гірських полонинах, гуцули пасуть худобу, овець, гуляють коней, живучи при цьому 3-5 місяців у простеньких дерев’яних будиночках — колибах.
Саме там у величезних чанах (об’єм деяких з них сягає 300 літрів!) варять найсмачніший на світі сир, якому б могли позаздрити кращі італійські сировари. Бринзу, будз та вурду — так, відповідно до смаку та технології виготовлення звуться карпатські сири — можна згодом придбати на кожному базарчику, та й просто попросити у господарів — вам не відмовлять.
вято цьогоріч відбуватиметься у рамках ІІ Міжнародного форуму Центральної і Східної Європи Via Carpatia.

16 червня – в урочищі Запідок, поблизу с. Верхнього Ясенова - буде відбуватись урочисте вшанування трудівників полонин, щоб добрим словом, веселою піснею і запальним танцем принести їм жадані хвилини змістовного культурного відпочинку і величання.
А ще, поміж ділом, можна буде скуштувати полонинського сиру і собі додому повезти верховинського гостинця. Свято спрямоване на відродження вівчарського господарства та проводах на високогірні полонини.
Як доїхати: З автовокзалу Івано-Франківська автобусом Івано-Франківськ–Верховина через Косів (курсують декілька разів на день). Вартість +-90 гривень.
Що не можна пропустити: найцікавіші події червня на Прикарпатті Що не можна пропустити: найцікавіші події червня на Прикарпатті Reviewed by Мар'яна on червня 01, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.