У Калуші у джерельній воді виявили кишкову паличку

Питання якості питної води завжди було актуальне. Велика кількість мешканців Калуша та району віддають перевагу джерельній воді. Вона чиста, прозора, смачна, однак може бути і небезпечною.
У зв’язку з періодичними зверненнями населення працівники Калуської міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» у травні провели моніторингові дослідження проб води за показниками епідемічної безпеки у джерелах «Капличка» у Підгірках та «Богуна» біля Калуської ЦРЛ, які мають попит серед населення, інформуєм  Калуш ФМ.
Як стверджують фахівці, дані проби за показниками не відповідали гігієнічним вимогам. Зокрема, у воді виявили кишкову паличку й інші бактерії. Тобто, ця вода не придатна для споживання людиною і для господарського користування.
Тож з метою профілактики гострих кишкових інфекцій спеціалісти рекомендують вживати кип’ячену воду або використовувати питну бутильовану, сертифіковану.

http://firtka.if.ua/blog/view/u-kalushi-u-dzherelnii-vodi-viiavili-kishkovu-palichku
У Калуші у джерельній воді виявили кишкову паличку У Калуші у джерельній воді виявили кишкову паличку Reviewed by Мар'яна on червня 04, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.