Літо, сонце та розваги: Де можуть відпочити франківські дітлахи під час канікул

Наступило літо, тож батькам, які ще не встигли спланувати відпочинок своїх дітей варто задуматись про це.
Обираючи відпочинок для дітей, одні ставлять у пріоритет саме оздоровлення, інші ж шукають, чим би зайняти дитину у вільний від навчання час.
До слова, наразі у п'яти школах Франківська діють пришкільні табори. Там діти для дітей організовують різноманітні ігри, конкурси та розваги. У розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо заступниця директора департаменту освіти та науки Ольга Шендрик розповіла, що у школі №1 діють зразу два табори – для дітей початкових класів та для учнів 8-10 класів – профільний табір з англійської мови. Також для дітей з молодших класів діють пришкільні табори у школі №26, початковій школі імені Софії-Русової та у католицькій школі. Також 14 закладах діють також мовні школи. Загалом їх відвідують 1 386 дітей.
«Ми відправляємо дітей на відпочинок тільки у міський табір «Лімниця». Наразі у перші табірну зміну туди поїхали 35 обдарованих дітей. Всі вони отримали безкоштовні путівки від департаменту освіти та науки», - розповідає чиновниця.
За її словами, дитина пільгової категорії має право один раз на рік оздоровитись за державні кошти.
Окрім департаменту освіти оздоровленням франківських дітей займаються й інші департаменти. Зокрема, для дітей учасників АТО та переселенців путівки виділяє департамент молодіжної політики, для сиріт – служба у справах дітей, а для дітей з багатодітних родин – департамент соціальної політики.
Директор департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко розповідає, що їхній департамент займається оздоровленням дітей цілий рік. Так, цього року вже було використано 43 путівки у міжнародних таборах. Зокрема, 24 дитини оздоровились у «Молодій гвардії» та 19 у «Артеку». Вже з 1 червня відбудуться декілька заїздів у літньо-оздоровчі табори. Так, «Перлину Придністров’я», що у Городенківському районі вирушать 25 дітей. Наступні заїзди будуть відправлятись 11 та 10 дітей. Втім, за словами чиновника, кількість дітей може змінитись, оскільки Франківськ також використовує ті путівки, які повертають райони.
Водночас батькам, чиї діти не підпадають під жодну пільгову категорію повинні самі купляти путівки у дитячі табори. Їх на Прикарпатті є чимало. Відрізняються вони цінами, навчальними програмами, умовами та категоріями.
Варто зауважити, на Прикарпатті є табори на будь-який смак та гаманець. Ось деякі з них:
Веселі канікули з Богом у Підлютому
Відпочинковий табір знаходиться в урочищі Підлюте, що в Осмолоді. Літні християнські табори вже декілька років організовує Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ. Цього року тут передбачено 10 заїздів. Програма табору передбачає участь в Божественній Літургії, можливість приступити до таїнств сповіді та святого причастя. Також тут не забувають і про фізичний розвиток та відпочинок дітвори.
Тиждень перебування (7-днів) у таборі обійдеться у 1 800 гривень.

Сокіл
Табір «Сокіл» розміщений у селі з однойменною назвою у Галицькому районі. Тут є заїзди та 14, 18 та 21 день. Ціни на них коливаються від раннього бронювання, передоплати та проживання в корпусах покращеного планування.  
Кожного дня в таборі проводяться різноманітні заходи. Кожна дитина має можливість спробувати себе на сцені та сучасних ігрових програмах, та випробувати себе на спортивних майданчиках.
Також при дитячому лікувально-оздоровчому комплексі «Сокіл» діє наметовий табір. Дитячий заклад приймає на відпочинок дітей віком від 8 до 18 років. Тривалість табірної зміни – 10 днів. Вартість перебування в таборі – 210 грн/добу.
Дружба
Лікувально-оздоровчий комплекс  «Дружба» – відомий  дитячий заклад  в Україні. Вперше він прийняв дітей 1985 року.  Розташований комплекс у хвойному карпатському лісі, за чотири кілометри від Долини.
Ціна за день перебування тут складає 508 гривен. Тож за 18 днів перебування дитини прийдеться заплатити 9 144 гривень.
На кожній зміні в ЛОК «Дружба» проводиться день самоврядування, де у ролі педагогічних працівників – старшокласники. Дітлахам пропонується цікавий і різноманітний відпочинок.  У «Дружбі» є сучасні актова, зала під відкритим небом, диско, комп’ютерна, теле- і  відеозали.  До послуг дітей бібліотека і читальний зал, кімнати дитячої творчості, спеціальне місце для великого вогнища. Відпочиваючим показують кінофільми на великому екрані. 
Перлина Придністров’я
Табір розташований на березі річки Дністер поблизу села Михальче, в самому серці Дністровського каньйону. Корпуси табору з однієї сторони омивають води Дністра, з інших трьох — чудовий мішаний ліс. 
Дітям пропонують спортивні, розвиваючі програми, відпочинкові вечори, дискотеки, змагання, вікторини, туристичні походи. Цього року тут передбачено чотири заїзди для дітей від 7 до 17 років.
Артек-Буковель
Розташувався табір неподалік села Поляниця, в 35 км від міста Яремче. "Артек-Буковель" пропонує дітям три види таборів: «Озерний», «Лісовий» та «Гірський». Вони відрізняться цінами та проживанням. Наприклад, путівка на 8 днів в «Озерний» коштує 6 040 гривень. Проживають тут діти у чотиримісних наметах, що розміщені на спеціальному майданчику.
Восьмиденний відпочинок у таборі «Лісовий» вартуватиме 8 976 гривень, за 13 - 18 304 гривень. Діти проживають у дерев’яних котеджах тризіркового готелю. Розміщення дітей відбувається від 3 до 6 в залежності від категорії номера.
Відпочинок у таборі «Гірський» триває 13 днів. У ньому діти проживають вже у п’ятизіркових номерах готелю. Вартість путівки – 37 700 гривень.

http://firtka.if.ua/blog/view/lito-sontse-ta-rozvagi-de-mozhut-vidpochiti-frankivski-ditlakhi-pid-chas-kanikul



Літо, сонце та розваги: Де можуть відпочити франківські дітлахи під час канікул Літо, сонце та розваги: Де можуть відпочити франківські дітлахи під час канікул Reviewed by Мар'яна on червня 03, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.