В Івано-Франківську ЦМКЛ за грантові кошти закуплять нове обладнання

Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня стала переможцем у грантовій програмі в рамках Спільної Операційної Програми Угорщина-Словаччина-Румунія-України.
Першим етапом реалізації програми стане закупівля 13 одиниць медичного обладнання для центральної лікарні, інформує сайт міського голови.
Перелік того, що буде закуплено:
- наркозний апарат для низькопоточної інгаляційної анестезії зі змішувачем та аналізатором концентрації газу на вдосі і видосі; апарат штучної вентиляції легень з функцією допоміжних методів вентиляції і неінвазивної вентиляції;
– УЗД апарат багатофункціональний з лінійними, секторальним і кардіальним датчиком;
– УЗД апарат переносний з лінійним, секторальним і кардіальним датчиком;
– монітор для спостереження за пацієнтом з функцією вимірювання артеріального тиску, сатурації, частоти серцевих скорочень, електрокардіограми і температури тіла;
- автоматичний біохімічний аналізатор (250 і більше тестів за годину);
- автоматичний біохімічний аналізатор (40-50 тестів за годину);
- зелений лазерний фотокоагулятор для офтальмології;
– офтальмологічний мікроскоп з асистентом; ютерне обладнання.
 
Для придбання цього обладнання буде оголошено міжнародний тендер. 72% вартості профінансує програма, а решту – за міською радою.  Другим етапом буде проведення семінарів та ворк-шопів для обміну досвідом.
 
За словами керівника лікарні Тараса Масляка, нове обладнання дозволить підвищити якість надання адміністративних послуг, а обмін досвідом дозволить підвищити професійний рівень медичного персоналу.
 
"Для міста медицина залишається пріоритетним напрямком розвитку. Ми щороку виділяємо більше коштів для медичних закладів міста. Але коштів, щоб відремонтувати заклади та ще й закупити все необхідне обладнання у міському бюджету бракує. Тому ми підтримуємо залучення міжнародних коштів у медицину міста. Це гарний приклад для керівників інших закладів”, – підсумував Руслан Марцінків.

 http://firtka.if.ua/blog/view/v-ivano-frankivsku-tsmkl-za-grantovi-koshti-zakupliat-nove-obladnannia
В Івано-Франківську ЦМКЛ за грантові кошти закуплять нове обладнання В Івано-Франківську ЦМКЛ за грантові кошти закуплять нове обладнання Reviewed by Мар'яна on червня 04, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.