Червень - період, коли можна об'їдатися черешнями досхочу. Тому, не варто упускати таку чудову можливість поласувати черешнею й отримати максимум задоволення користі від корисних нам речовин, що міститься в ній.
В чому ж користь цієї ягоди?
- Джерело енергії. Черешня містить велику кількість глюкози та вітаміну С, тож швидко може поповнити запас сил.
- Корисно для зору. Черешня містить бета-каротин, який позитивно сприяє на зорову систему. До речі, бета-каротину у черешні у 20 разів більше, ніж в чорниці і полуниці, тож рекомендовано налягати саме на цей продукт.
- Профілактика раку. В черешні є дуже багато антиоксидатнівт, серед них квертецин і антоціан. Саме ці компоненти рекомендують споживати для профілактики раку.
- Покращує шкіру. Вищезгадані компоненти покращують стан шкіри, адже допомагають позбутися від шлаків і токсинів. А ретинол, яким також багаті черешні, відповідає за підтримання і відновлення тканин шкіри.
- Покращує травлення. Завдяки високому вмісту клітковини, черешня нормалізує роботу травної системи і допомагає знизити рівень холестерину.
Корисні властивості черешні при лікуванні хвороб:
- Черешня має стимулючий вплив на роботу печінки і нирок, а також покращує кровообіг.
- Сечогінні властивості черешні допомагають зняти набряки і схуднути.
- Завдяки тому, що ягода містить каротинаїди, які надзвичайно корисні тим, хто страждає атеосклерозом і гіпертонією.
- Кумарини, а також оксикумарини є біологічно активними речовинами, які зменшують згортання крові і попереджають утворення тромбів.
- Черешня зменшує больові відчуття при ревматизмі, артриті та подагрі.
- Великий вміст заліза і вітамінів обумовлює той факт, що черешня є відмінний засобом при недокрів'ї.
- Відвар плодоніжок допомагає лікувати захворювання серцево-судинної системи.
- Амігдалин, який міститься у складі черешені надає сприятливу дію при болях у шлунку і неврозах.
Черешня: користь для здоров'я
Reviewed by Мар'яна
on
червня 14, 2019
Rating:
Немає коментарів: