В Івано-Франківську боротимуться із борщівником

На оперативній нараді у міського голови йшлося про покіс трави у місті.
За словами керівників комунальних служб міста, ситуація під контролем і покіс виконується згідно з графіками.
Як відзначив керівник КП "Міська ритуальна служба" Андрій Хруникуся територія кладовища до свят була покошена. Станом на сьогодні покошено 105 секторів міського кладовища.
У свою чергу міський голова доручив організувати транспорт до міського кладовища до зелених свят.
Також, керівник КП “Центр розвитку міста та рекреації” Руслана Василюкрозповіла, що міський парк ім. Шевченка уже покосили тричі, а центральні газони вп'яте.
"Довкола озера, на жаль, дуже багато борщівника", - зазначила Василюк.
За її словами, це велика проблема і потрібно не допустити цвітіння, аби борщівник не поширювався.
"Цього року довкола периметру озера його рекордно багато", - додала Руслана Василюк.
Тоді міський голова запропонував комунальному підприємству "МАРС" взятись за боротьбу з борщівником. Очільник відомства погодився, втім зауважив, що можуть виникнути проблеми на приватних територіях, де росте ця небезпечна рослина.
Борщівник Сосновського – отруйна багаторічна рослина, яка належить до групи рослин, серед яких зустрічаються і не отруйні, які використовуються як корм для худоби, а також при приготуванні страв та для виготовлення лікарських засобів.
Проте саме вид борщівник Сосновського (Heracleum sosnowskyi)  становить  реальну загрозу для здоров’я, а часом і життя людини. Небезпека криється не лише в соці рослини, але і в його пилку, ароматі (запасі) і навіть росі.

http://firtka.if.ua/blog/view/v-ivano-frankivsku-borotimutsia-iz-borshchivnikom
В Івано-Франківську боротимуться із борщівником В Івано-Франківську боротимуться із борщівником Reviewed by Мар'яна on червня 03, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.