Дмитро Сіреджук: Громада повинна мати вплив на лісову галузь

Депутат обласної ради Дмитро Сіреджук взяв участь в роботі круглого столу, присвяченому лісовому господарству. Адже переконаний, що питання реформування лісової галузі є надважливим, а особливо для Карпатського регіону.
У нараді взяли участь представники ДП «Кутське лісове господарство», голови Космацької і Яблунівської ОТГ, Пістинської, Вижньоберезівської, Баня-Березівської та Городянської сільських рад.
«Ніхто краще за громаду не знає проблеми краю. Людей цікавить, чому виписуються дрова для мешканців Карпат за такою ж ціною, як і для підприємців , чому лісгоспи не можуть забрати сухостій з лісу та багато іншого», - зауважив Дмитро Сіреджук.
Результатом зустрічі стало підписання Меморандуму. Ним передбачено створення робочої групи з голів ОТГ, сільських голів, громади сіл, представників лісових господарств, що найголовніше - науковців і юристів.
«Маємо спільно напрацювати план дій, а можливо, в майбутньому зміни до законодавства в цій галузі. Ми повинні подати пропозиції, враховуючи специфіку Карпатського регіону. Готовий сприяти та допомагати», - сказав Дмитро Сіреджук.
Підписаний Меморандум має на меті збалансування інтересів мешканців територіальних громад, потреб незахищених категорій громадян дров’яною деревиною, а також учасників УБД діловою деревиною для власних потреб, справедливий розподіл лісових ресурсів місцевим підприємствам деревообробної промисловості, які формують наповнення бюджетів територіальних громад.
«Робочим органом Меморандуму буде консультативна науково-технічна рада (КНТР), в яку підписанти делегують по одному представнику з правом голосу. Рішення координаційного органу є підставою для розробки програм, звернень, винесення їх на сесії територіальних громад та врахування під час формування бюджетів», - йдеться у тексті.
http://firtka.if.ua/blog/view/dmitro-siredzhuk-gromada-povinna-mati-vpliv-na-lisovu-galuz
Дмитро Сіреджук: Громада повинна мати вплив на лісову галузь Дмитро Сіреджук: Громада повинна мати вплив на лісову галузь Reviewed by Мар'яна on червня 03, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.