Масляний фрукт авокадо: користь та шкода

Авокадо - екзотичний фрукт, який росте на деревах. Цей плід чудово підходить як для солодких, так і для солоних страв.

Авокадо містить багато корисних властивостей, проте більшість людей свідомо відмовляються від споживання цього продукту через його високу калорійність. Однак на сьогоднішній день, завдяки численним дослідженням дієтологів, було встановлено, що авокадо хоч і містить жири, але вони рослинні і дуже корисні для здоров'я.
Авокадо є просто життєво необхідним для тих, хто хоче вести здоровий спосіб життя, адже саме у ньому міститься більше 20 поживних речовин.


Ось перелік корисних властивостей цього фрукта:

  • Покращує роботу серця. Авокадо зміцнює серце, стабілізує рівень ліпідів в крові. Це відбувається завдяки вмісту в ньому жирних кислот.
  • Знижує ризик метаболічного синдрому. Вживання в їжу авокадо істотно знижує ризик прояву метаболічного синдрому, який являє собою комплекс порушень обміну речовин, підвищений ризик серцево-судинних захворювань і діабету другого типу.
  • Запобігає онкологічним захворюванням. Завдяки численним дослідженням, авокадо визнано продуктом, який активно бореться з онкологічним захворюванням.
  • Допомагає в схудненні. Якщо ви хочете швидко схуднути, авокадо вам в допомогу. Корисні жири наповняють вас енергією і наситять, що допоможе в цілому з'їдати менше їжі за день.
  • Покращує роботу травної системи. Авокадо - джерело клітковини. Залежно від розміру плоду, він може містити від 11 до 17 грамів клітковини. Це більше, ніж в будь-яких інших фруктах, овочах, бобах і зернах.
  • Допомагає при цукровому діабеті. Раціон, багатий корисними жирами, допомагає стабілізувати рівень глюкози в крові людей, які страждають на діабет.
  • Покращує гормональний баланс. Жирні кислоти відіграють важливу роль в регулюванні функції центральної нервової і репродуктивної систем. Вони сприяють природному балансу гормонів.
  • Авокадо є джерелом вітаміну Е. Вітамін Е, вважається найпотужнішим антиоксидантом. Він допомагає збалансувати всі процеси в організмі людини. 
  • Знижує артеріальний тиск. Плід авокадо має великий вміст калію та інших важливих вітамінів і мікроелементів, які допомагають знизити артеріальний тиск і запобігти безлічі захворювань серця.
  • Покращує зір. Завдяки високому вмісту каротиноїдів, лютеїну і клітковини, авокадо активно захищає від усіляких захворювань очей. До таких захворювань належать катаракта, глаукома, дистрофія жовтої плями і синдром сухого ока.
  • Допомагає добре функціонувати системі згортання крові. Містить вітамін К, який не руйнується при термічній обробці і допомагає добре функціонувати системі згортання крові.
  • Рятує від неприємного запаху з рота. Неприємний запах з рота - прямий наслідок проблем з травним трактом. Авокадо благотворно впливає на травну систему, тим самим усуваючи неприємний запах з рота.
  • Можна використовувати як замінник дитячого харчування. Авокадо чудово підходить і для маленьких діток. Воно містить у великій кількості мононенасичені жири, які грають важливу роль у розвитку дитини. Для дітей ідеально підходить кремова текстура плода авокадо.
  • Запобігає артриту. Для профілактики артриту авокадо є відмінною харчовою добавкою, рівноцінної соєвих бобів. Воно має протизапальну дію при захворюваннях суглобів, остеоартриту і т.д.
  • Зміцнює імунітет. Цей екзотичний фрукт містить у великих кількостях вітамін Е, який сприяє підвищенню імунітету.
  • Сприяє опору організму вільним радикалам. В ході нещодавно проведених досліджень виявлено, що авокадо збільшує здатність клітин боротися з вільними радикалами.
  • Профілактика та запобігання виразки шлунка. Авокадо містить всі вітаміни і мікроелементи, необхідні для профілактики різних шлунково-кишкових захворювань. Крім профілактичного впливу, плід допомагає в лікуванні виразки шлунка.
  • Знижує ризик появи каменів у нирках. За рахунок зниженої кількості кальцію, воно розчиняє утворенні камені і виводить їх з організму через сечовипускальний канал.
  • Сприяє очищенню організму.  Масло авокадо багате хлорофілом, який є природним джерелом магнію. Хлорофіл - одна з кращих природних речовин, виводить важкі метали з організму. Він виводить свинець і ртуть з головного мозку, нирок, печінки та інших життєво важливих органів. Масло авокадо повністю забезпечує детоксикацію організму і знижує ризик виникненню багатьох захворювань.
  • Запобігає пародонтозу та іншим хворобам зубів. Протизапальні властивості авокадо, завдяки вмісту ферментам, зменшують запалення ясен, та запобігають виникненню пародонтозу.
  • Усуває набряки. У 100г авокадо міститься п'ята частина потреби організму в калії.
  • Попереджає виникненню аритмії. Калій необіхдний для функціонування всіх електричних тканин організму. До цих тканин відносять нервову і провідну системи, а також серце.
  • Допомагає при токсикозі у вагітних. У авокадо велика кількість вітаміну В6, який усуває симптоми токсикозу.
  • Надає антибактеріальний і протигрибковий ефект. Завдяки антибактеріальним і протигрибковим властивостям авокадо благотворно впливає на жінок в період менопаузи. Усуває безсоння, запори і розлади нервової системи.
  • Загоює рани і очищає шкіру. Авокадо має здатність видаляти відмерлі клітини, тим сам очищаючи шкіру. Масло авокадо сприяє швидкому загоєнню ран і подряпин.
  • Робить волосся красивим і здоровим. Авокадо також можна застосовувати в домашніх масках для волосся.
  • Підсилює статевий потяг. Авокадо приписують властивості афродозіака. Воно є засобом, який посилює статевий потяг і покращує потенцію.
  • Є профілактичним засобом від безпліддя. Авокадо покращує рухливість сперматозоїдів, тим самим збільшуючи шанси на вдале запліднення.
  • Забезпечує здоров'я передміхурової залози. Також мононенасичені жири здатні істотно знижувати ризик запалень в організмі.

Протипоказання:

  • Не рекомендується при вагітності і грудному вигодовуванні. При вживанні авокадо, як наслідок, може знизиться кількість молока, а також порушиться функціональність молочних залоз.
  • Індивідуальна непереносимість. Протипоказанням до вживання авокадо може бути індивідуальна непереносимість компонентів, що містяться в ньому. Негативним наслідком може бути блювота і алергічні реакції шкірного покриву, такі як свербіж, почервоніння шкіри, екзема, висип, кропив'янка.
  • Негативний вплив на печінку. Однією з серйозних причин від відмови споживання соковитих плодів цієї рослини є токсичний вплив на печінку людини, зважаючи на вміст деякий видів ефірних масел.
  • Алергічна реакція. Авокадо містить в собі латекс ( молочний сік каучуконосних рослин). Він підвищує рівень сироваткових антитіл IgE в організмі, гіперчутливість до яких також може викликати алергічні реакції.
  • Зловживання авокадо. Варто обмежити вживання цього фрукта, якщо ви перебуваєте на дієті, так як плід досить калорійний.
  • Взаємодія авокадо з лікарськими препаратами та медикаментами. Вживання авокадо в великих кількостях може знизити ефект протизапальних лікарських засобів, а також привести до зниження рівня еритроцитів в крові.
Масляний фрукт авокадо: користь та шкода Масляний фрукт авокадо: користь та шкода Reviewed by Мар'яна on червня 07, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.