У Галицькому районі відбулася проща родин, на яку приїхали сотні людей з кількох областей

Впродовж 29-30 червня у Маріямполі Галицького району відбулася 8 архієпархіальна проща родин, на яку приїхали сотні людей з кількох областей.
На неї завітав волинський екзарх УГКЦ, уродженець Івано-Франківська, єпископ Йосафат Говера. Дуже цікавою, змістовною та емоційною була його проповідь про сучасну християнську родину, цікаві паралелі сучасності та з життя підпільної УГКЦ. Про це у мережі написала Анна-Сабіна Ружицька.
"Ну і традиційно у єдине в Україні містечко, що назване не честь Богородиці, приїхали жінки які мають ім"я Марія, бо 25 років є традиція, що кожна Марія світу має приїхати до Маріямполя. А волинський екзарх пообіцяв, що наступного року у галицьке містечко приїдуть сотні Марій з Волині", - йдеться у дописі.
Нагадаємо, містечко відоме чудотворним образом Богородиці, який ще називають «Переможниця» або «Гетьманська Мадонна» через дива, що сталися за його посередництвом під час воєнних дій у ХVІІ столітті. Прощі до Діви Переможниці почалися в Маріямполі ще у 18 столітті, однак з приходом радянської влади їх було заборонено. Відновилися паломництва в 1994 році, коли до Маріямполя було повернуто в копії Маріямпільську ікону. З 2011 року відбуваються щорічні Архієпархіальні прощі.
У Галицькому районі відбулася проща родин, на яку приїхали сотні людей з кількох областей У Галицькому районі відбулася проща родин, на яку приїхали сотні людей з кількох областей Reviewed by Мар'яна on липня 01, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.