Простудні захворювання та їхня профілактика

Після тривалих холодів ми з натхненням чекаємо теплих днів. Здається, пора шарфів, вічного нежиттю і гарячого чаю з медом пройшла. Але, як тільки настає тепло і ми в режимі нон-стоп починаємо насолоджуватися усіма принадами літа, то одразу і приходить застуда. Розповідає сімейний лікар "Амбулаторії сімейної медицини" - Підлуська Леся Богданівна.

 

У спекотну пору року ми постійно стикаємося з різкими перепадами температур: на вулиці +35*С у приміщенні з кондиціонером, наприклад +20*С. Поїздки на море чи озеро супроводжуються купанням і не завжди в теплій воді. Все ж таки літо.

Безумовно, у спеку втамовувати спрагу приємніше крижаними напоями. Про морозиво і кавун з холодильника навіть і згадувати не доводиться! А це справжнє випробування для нашого горла.

У нашій кліматичній смузі навіть влітку температура вночі практично завжди на 10 а іноді і 15 градусів нижче, ніж вдень. Вдягаючись  вранці в легкий одяг, ми забуваємо взяти з собою щось тепліше на вечір і часто промерзаємо.

Очевидно, що до простудних захворювань в літню пору року найбільше схильні люди зі слабким імунітетом. І якщо ви не подбали про те, щоб за весну зміцнити свою імунну систему - то влітку будь-який протяг може вилитися в ангіну, риніт, ларингіт, фарингіт, отит та інші неприємні захворювання. Як наслідок замість літнього дозвілля нас чекає хрипке горло,кашель, нежить, лікування і думки про те, як підвищити імунітет, щоб наступного разу уникнути хвороби.

В літній період до простудних захворювань, також дуже схильні діти підліткового віку (11-15 років).У їхньому організмі відбуваються багато змін і імунітет не встигає за всім устежити. Особливо поширені ларингіти і ангіни у хлопчиків під час зміни голосу.

Всі простудні захворювання обов'язково вимагають спокою, теплого пиття, полоскання горла і носа. Не завадить в боротьбі за здоров'я і комплекс вітамінів (А,В,С,D,E).

Ніякому разі не можна безладно ставитися до літньої застуди і не лікувати її. Вона, як і будь-які інші захворювання, може носити хронічний характер. Тому лікування застуди повинно мати і медикаментозну складову.

А для того, щоб ніякі ліки не знадобилися, стежте за собою влітку так, як ви робите це взимку. Беріть з собою парасольку, не пірнайте в холодну воду, намагайтеся замінити напої з льодом теплим (не гарячим) чаєм - він між іншим, набагато краще втамовує спрагу і допомагає охолодитися. Пам'ятайте, що протяг в маршрутці може обернутися для вас набагато більш плачевними наслідками, ніж чиєсь невдоволення, так що ніколи не соромтеся наполягати на
своєму в питаннях, які безпосередньо стосуються вашого здоров'я!

Простудні захворювання та їхня профілактика Простудні захворювання та їхня профілактика Reviewed by Мар'яна on липня 22, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.