За роки незалежності Івано-Франківщина втратила 27 дерев’яних церков

У вівторок, 20 серпня, голова облдержадміністрації Денис Шмигаль зустрівся з представниками основних релігійних конфесій.
На зустрічі йшла мова про розвиток духовної культури, про відновлення роботи міжконфесійної ради.
Голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль наголосив, що сьогодні до церкви є велика довіра, особливо на теренах Івано-Франківщини.
«Ми знаємо таку нашу старожитність. Довгі роки наш народ мав чужу владу і відносився як до чужої. Хочеться, щоб наші люди довіряли нашій владі», – сказав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський КирВолодимир Війтишин.
Митрополит, додав що православна церква та греко-католицька співпрацюють.
Також наголошувалось на поганому стані доріг Прикарпаття.
"На деяких дорогах встидно, коли їдуть машини на прощі і потім люди кажуть, що не хочуть повертатися назад", – відмітив владика Андрій, представник Православної церкви України.
Також священнослужителі наголосили на проблемі з ремонтами храмів, особливо старих.
За їх словами, на Прикарпатті за роки незалежності 13 дерев'яних церков згоріло, ще 14 розібрали.
"Зараз намагаються будувати нові церкви, а на старенькі храми, які стоять десь збоку, уваги ніхто не звертає. В результаті руйнуються цінні пам’ятки. Комуністи руйнували храми. І надзвичайно прикро, коли у період незалежності їх нищимо ми", – наголосив Володимир Війтишин.
За роки незалежності Івано-Франківщина втратила 27 дерев’яних церков За роки незалежності Івано-Франківщина втратила 27 дерев’яних церков Reviewed by Мар'яна on серпня 20, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.