Чому влітку обов'язково потрібно їсти кавун: корисні властивості цієї ягоди


Серпень – дуже вдалий час для кавунів, які містять мікроелементи, антиоксиданти і вітаміни.







Ми підібрали вагомі причини, чому корисно їсти кавуни:

  • ·       Кавун нормалізує органи травної системи, корисний при захворюваннях печінки та жовчного міхура, закрепах.
  • ·      Харчові волокна в м’якушці кавуна – чинник зниження рівня холостерину в крові.
  • ·      Сечогінна і жовчогінна дія: кавун прискорює виведення шлаків і сольових відкладень, покращує роботу нирок і жовчного міхура.
  • ·       Нормалізує діяльність кишечника, сприяє виведенню токсинів.
  • ·      Завдяки вмісту магнію, кавун має позитивну дію на роботу нервової системи, м’язовий тонус.
  • ·      При прояві гарячки і підвищенні температури тіла, кавун – дієвий жарознижуючий засіб, тамуючий спрагу.
  • ·      Вміст цитруліну, має позитивну дію на організм людини.
  • ·      Завдяки вмісту вітаміну А, кавун допомагає шкірі швидше оновлюватися, бути гладкою і зволоженою.
  • ·      Кавун допомагає попередити ламкість кісток і суглобів завдяки натрію і лікопіну.
  • ·      Кавун приносить відчуття ситості. Оскільки, в основному, кавун складається з води, то він є чудовим продуктом для насичення організму і, як наслідок, запобігає вас від переїдання.
  • ·      Кавун корисно вживати під час вагітності, оскільки він містить велику кількість вітаміну С.

Говорячи про корисні властивості стиглої ягоди, варто відмітити, що важливий чинник – правильне вирощування без застосування небезпечних для здоров’я речовин.


Чому влітку обов'язково потрібно їсти кавун: корисні властивості цієї ягоди Чому влітку обов'язково потрібно їсти кавун: корисні властивості цієї ягоди Reviewed by Мар'яна on серпня 07, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.