Серпень – дуже вдалий час для кавунів, які містять мікроелементи, антиоксиданти і вітаміни.
Ми підібрали
вагомі причини, чому корисно їсти кавуни:
- · Кавун
нормалізує органи травної системи, корисний при захворюваннях печінки та
жовчного міхура, закрепах.
- · Харчові
волокна в м’якушці кавуна – чинник зниження рівня холостерину в крові.
- · Сечогінна
і жовчогінна дія: кавун прискорює виведення шлаків і сольових відкладень,
покращує роботу нирок і жовчного міхура.
- · Нормалізує
діяльність кишечника, сприяє виведенню токсинів.
- · Завдяки
вмісту магнію, кавун має позитивну дію на роботу нервової системи, м’язовий
тонус.
- · При прояві гарячки і підвищенні температури тіла, кавун – дієвий жарознижуючий засіб, тамуючий спрагу.
- · Вміст цитруліну, має позитивну дію на організм людини.
- · Завдяки вмісту вітаміну А, кавун допомагає шкірі швидше оновлюватися, бути гладкою і зволоженою.
- · Кавун
допомагає попередити ламкість кісток і суглобів завдяки натрію і лікопіну.
- · Кавун
приносить відчуття ситості. Оскільки, в основному, кавун складається з води, то
він є чудовим продуктом для насичення організму і, як наслідок, запобігає вас
від переїдання.
- · Кавун
корисно вживати під час вагітності, оскільки він містить велику кількість
вітаміну С.
Говорячи про
корисні властивості стиглої ягоди, варто відмітити, що важливий чинник –
правильне вирощування без застосування небезпечних для здоров’я речовин.
Чому влітку обов'язково потрібно їсти кавун: корисні властивості цієї ягоди
Reviewed by Мар'яна
on
серпня 07, 2019
Rating:
Немає коментарів: