Про це журналісту УНН розповів заступник директора з наукової роботи з питань селекції та насінництва Інституту картоплярства НААН України Микола Фурдига.
“(В Україні —ред.) з’явився новий тренд в картоплярстві — це сорти з кольоровим забарвленням м’якуші бульб: Солоха (фіолетового кольору) та Хортиця (червоний колір). Окрім незвичайного забарвлення, вони мають підвищений вміст антиоксидантів”, — сказав Фурдига.
Також, за його словами, у вітчизняній селекції з’явилися такі сорти як Мирослава, Княгиня, Фотинія, які показують високі показники продуктивності попри несприятливі погодні умови.
“Окрім того, в Україні розвивається напрямок переробки, дуже багато сортів на сьогодні вирощують для чипсів, картоплі фрі та на крохмаль”, — розповів Фурдига.
Княгиня та Солоха: експерт розповів про українські тренди в картоплярстві
Reviewed by Мар'яна
on
серпня 11, 2019
Rating:
![Княгиня та Солоха: експерт розповів про українські тренди в картоплярстві](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCcrEVvUgkQG-EjXJ9K-WtNseitgd6KiPLu8PnERfk1SAAx4z-NefKqkYPa9HZKj8h-R-PWKAAC5ET2UTs08D8uV6KsO_L_75vZDoHcpUJuN3MB4QjyEvHFUURKC-fjVHpEvq64sNSxaAv/s72-c/6b43afde2521043d728184a3580dacc2.jpeg)
Немає коментарів: