Щеплення дітей перед школою: які вакцини потрібні

Наявність щеплення відтепер є обов'язковою умовою для відвідування дітьми шкіл та дитячих садочків. МОЗ пояснює: таким чином вдасться зменшити рівень інфекційних захворювань.





Згідно з законом, відвідувати державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за Календарем профілактичних щеплень, або дитина має медичні протипоказання до вакцинації ( ст.15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб"). Колективний імунітет допоможе захистити від смертельно небезпечних хвороб тих дітей, які не можуть вакцинуватися.
Вакцинація – це найкращий спосіб захистити дітей і їхнє оточення, щоб вони не хворіли на інфекційні хвороби, які не повинні навіть існувати сьогодні у європейських країнах,
– говорить Уляна Супрун.
Перед початком навчально року дитина має пройти профілактичний огляд. Педіатр чи сімейний лікар видасть необхідну довідку, в якій, зокрема, зазначить групу для занять фізичною культурою. Також, обов'язково перевірте, чи має ваша дитина щеплення, які потрібні для відвідування державних закладів:
Це вакцини від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту, і хіб-інфекції. 

Консультацію щодо вакцинації та самого щеплення в Івано-Франківську, ви можете отримати в "Приватній дитячій поліклініці №1", вул. Дністровська 16-А, ТЦ Горизонт, 2 поверх.
Щеплення дітей перед школою: які вакцини потрібні Щеплення дітей перед школою: які вакцини потрібні Reviewed by Мар'яна on серпня 16, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.