Івано-Франківська міська центральна лікарня може отримати новий ангіограф

В міській лікарні Івано-Франківська бракує ангіографа. Старий вже виходить з ладу, а новий може дістатися Калушу.
Про це під час зустрічі із головою Івано-Франківської ОДА Денисом Шмигалемрозповіло керівництво міської центральної лікарні.
За словами медиків, за пів року тут проводять понад 300 операцій людям з інфарктами. Зараз лікарні потрібні два ангіографи (для спеціального рентгенологічного дослідження кровоносних судин різних органів). 
"Ми маємо планових пацієнтів. Люди, які приїжджають з інфарктом не можуть чекати. Поки один апарат зайнятий ми можемо використати інший», - говорить Лілія Сорохтей, завідувач відділення. 
Наразі ангіограф куплено для Калуша. Проте, місто не може виділити кошти на його співфінансування. У свою чергу, область готова співфінансувати закупівлю апарату для діагностики судин у центральну міську лікарню Івано-Франківська.
«В цьому році був закуплений ангіограф для Калуша. Калуш не може дати співфінансування, тому є джентльменська угода для передання ангіографа у Франківськ. Ми побачили, що хворих тут більше. Калуш ми не залишимо без підтримки. Ми це обговоримо, але сьогодні вся концентрація інфарктників - у Франківську. Наступне завдання - збалансовано забезпечити обладнанням і спеціалістами усі регіони. Місце для ангіографа вже підготовлено. Відтак, у міській лікарні буде два ангіографи - старий і новий, в обласному кардіологічному диспансері - один. Ми будемо думати, як забезпечити таким апаратом Калуш», - говорить Денис Шмигаль.
http://firtka.if.ua/blog/view/ivano-frankivska-miska-tsentralna-likarnia-mozhe-otrimati-novii-angiograf-foto
Івано-Франківська міська центральна лікарня може отримати новий ангіограф Івано-Франківська міська центральна лікарня може отримати новий ангіограф Reviewed by Мар'яна on серпня 13, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.