У Франківську вшанували пам'ять загиблих під Іловайськом

Сьогодні, 29 серпня, в Івано-Франківську в Меморіальному сквері відбулись поминальні заходи із вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Отець-капелан Володимир Гринишин відслужив панахиду за загиблими в Іловайському котлі.
"Нам прикро та сумно, що ці молоді хлопці й дівчата ще могли жити, але вони зробили такий подвиг. І ми сподіваємось, що за цей подвиг їм Господь подарує вічне життя", - зазначив капелан.
Нагадаємо, Президент підписав Указ «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України». В Україні встановлено День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначається щорічно 29 серпня.
Сьогодні рекомендується обмежити проведення розважальних заходів, використання світлових і звукових реклам, внести відповідні зміни до теле- та радіопрограм, приспустити державні прапори на будівлях та спорудах підприємств, установ та організацій різних форм власності.
Нагадаємо, у серпні 2014 року українські військові опинилися в оточенні поблизу міста Іловайськ Донецької області. За домовленістю, українські колони мали виходити з міста через гуманітарний коридор без зброї, однак їх почали обстрілювати. Згідно з даними Національного військово-історичного музею, у цих боях полягло 368 українських військових, ще 180 вважають зниклими безвісти.
У Франківську вшанували пам'ять загиблих під Іловайськом У Франківську вшанували пам'ять загиблих під Іловайськом Reviewed by Мар'яна on серпня 29, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.