Франківців запрошують на фотовиставку «НаДія. Родина. Спільнота»

У середу, 21 серпня, о 14:00 у приміщенні фортечної галереї «Бастіон» відбудеться відкриття фотовиставки «НаДія. Родина. Спільнота».
Герої світлин – родини зі сходу України та АР Крим, які змушені були тікати від війни. Фото «до» і «після» демонструють, що втратили сім’ї та як почали будувати нове життя.
На фотовиставці буде присутня одна з родин, що є героями світлин – Руслан та Оксана Візнюки з Краматорська, що на Донеччині. Подружжя виховує трьох дітей. У 2014 році вони залишили окупований Краматорськ та переїхала до Коломиї. Тут оселилися в квартирі, в якій в далекому дитинстві мешкав Руслан. Поступово сім’я відновлює житло та започатковує власну справу – продаж перепелиних яєць.
Фотовиставка «НаДія. Родина. Спільнота» – це другий соціально-мистецький проект Міжнародного благодійного фонду «Карітас України». Через соціальне служіння Карітас прагне сприяти інтеграції внутрішньо переміщених осіб у місцеві громади.
Виставка демонструє не лише успішні досвіди  адаптації сімей до складних змінених умов життя, але й пропагує нові тренди соціального служіння родинам ВПО та іншим людям у потребі та висвітлює нові тенденції розвитку сучасної поліетнічної територіальної громади.
Організатор фотовиставки у Івано-Франківську: Карітас Івано-Франківськ
Автор концепції та куратор фотовиставки:Оксана Іванкова Стецюк, експерт проектів МБФ «Карітас України», провідний науковий співробітник Інституту народознавства НАН України
Фотовиставка вже пройшла у Коломиї, після Івано-Франківська світлини поїдуть до Києва.  
Франківців запрошують на фотовиставку «НаДія. Родина. Спільнота» Франківців запрошують на фотовиставку «НаДія. Родина. Спільнота» Reviewed by Мар'яна on серпня 20, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.