Історичне рішення: до Івано-Франківська приєдналося ще два села

Після приєднання сіл Підлужжя та Черніїв Івано-Франківськ може розпочати процедуру створення об'єднаної територіальної громади.
Про це йшлося сьогодні, 16 серпня, на сесії міської ради.
Відтак, депутати підтримали приєднання до Івано-Франківської ОТГ села Черніїв та Підлужжя.
За словами міського голови Руслана Марцінків, процес приєднання сіл потрібно завершити до жовтня, щоб із січня вже мати ОТГ.
"Для Франківська це історичне рішення, бо ми починаємо процедуру створення ОТГ. Місто сьогодні затиснуте з різних сторін громадами. Ми повинні отримати доступ до земель, які не належать до сільських громад, є поза населиними пунктами і мають служити громаді.  Збільшиться можливість отримати субвенції на розвиток міста. Цей процес ми повинні завершити до жовтня місяця, щоб з першого січня жити в об'єднаній громаді", - наголосив міський голова.
За словами сілького голови села Черніїв Богдана Грейди, об'єднання сіл з Франківськом - це перемога для нас всіх. 
"Тут виграє громада і люди. Думаю, що будемо співпрацювати. Ми відкриваємо дитячий садочок, в нас хороша школа, запустили автобус, в нас є спільний стратегічний об'єкт - Водоканал", - говрить сільський голова. 
Слід додати, що об'єднання дасть можливість створити хороші школи, збільшити інвестиції, бюджет, сприяє розвитку міста та сіл.
Нагадаємо, на сході села Черніїв мешканці проголосували за приєднання до Івано-Франківська.
Історичне рішення: до Івано-Франківська приєдналося ще два села Історичне рішення: до Івано-Франківська приєдналося ще два села Reviewed by Мар'яна on серпня 16, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.