На Прикарпатті відремонтували дорогу під історичним віадуком

Триває поточний середній ремонт автодороги державного значення Р-24 “Татарів – Кам’янець-Подільський”, інформує Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області.
Підрядна організація працює у Верховинському районі. Замовник робіт – САД.
“Одночасно працює кілька бригад. Насамперед автошляховики влаштовують верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону в смт Ворохта на км 6-7 а/д Р-24”, – повідомляють дорожники.
Дорога проходить також під арками Австрійського залізничного мосту – окраси Карпатського краю та дивовижного за інженерним вирішенням. Тепер він став пішохідним, своєрідним музеєм просто неба, оглядовим майданчиком, звідки відкривається неймовірний краєвид.

Залізничний міст побудований наприкінці ХІХ століття на завдання тодішнього Австро-Угорського уряду, до якого входила Галичина. Таким чином вдалося поєднати Адріатичне та Чорне моря залізничним полотном.
У 2011 році франківські художники Юрій і Марта Пітчуки розписали опори Австрійського мосту муралами із зображеннями гуцулів, тварин та мальовничих картин природи.
Міст – один із найстаріших та найдовших кам'яних аркових мостів-віадуків Європи. Його викладено із величезних кам'яних брил. Довжина мосту – 200 м, протяжність центральної арки – 30 м, а її ширина – 65 м. Задля його збереження у 2000 році поруч звели міст-дублер. 
Тож тепер австрійський шедевр мостобудування – суто пішохідна архітектурна пам'ятка, яка є ідеальним місцем для фотосесій. Адже його витончені арки та високі прольоти створюють казкову атмосферу у будь-яку пору року.
На Прикарпатті відремонтували дорогу під історичним віадуком На Прикарпатті відремонтували дорогу під історичним віадуком Reviewed by Мар'яна on вересня 25, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.