Плани нової влади з дедлайнами та виконавцями

Президент України Володимир Зеленський 2 вересня зібрав нове керівництво Верховної ради і Кабінету міністрів і роздав усім «домашнє завдання» щодо впровадження першочергових реформ.
Глава держави не тільки назвав дедлайни для виконання поставлених завдань, а й призначив відповідальних за це осіб. Все це істотно спрощує життя: в разі, якщо терміни будуть провалені, ми знатимемо, хто не впорався. «Слово і Діло» склало чек-ліст реформ нової влади.

До 15 вересня

До кінця наступного тижня Кабінет міністрів повинен розробити проект державного бюджету на 2020 року. За це відповідають прем'єр-міністр Олексій Гончарук та міністр фінансів Оксана Маркарова. Відзначимо, що ще 6 серпня Маркарова заявляла про те, що робота над бюджетом перебуває на фінальній стадії.

До 20 вересня

Прем'єр-міністр, міністр енергетики Олексій Оржель і міністр з розвитку громад Олена Бабак повинні забезпечити підготовку країни до початку опалювального сезону і накопичення енергоресурсів.

До 1 жовтня

Багато завдань на поточний місяць у спікера Верховної ради Дмитра Разумкова і глави фракції «Слуга народу» Давида Арахамії. Вони повинні ухвалити законопроект про скасування переліку об'єктів держвласності, які не підлягають приватизації. А також ухвалити законопроект про консолідацію функцій держрегулювання ринків фінансових послуг, про уповноважених економічних операторів.
Разом із Разумковим і Арахамією за ухвалення закону про концесії відповідає глава комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.
Гончарук та міністр економіки Тимофій Милованов повинні впровадити ринок землі. Крім того, Гончарук і Маркарова зобов'язані підготувати і внести до парламенту законопроекти про Службу фінансових розслідувань, про легалізацію видобутку бурштину та легалізацію грального бізнесу.

До 1 листопада

Разумкову, Арахамії і главі комітету з питань транспорту Юрію Кисельову поставлено завдання ухвалити закон про внутрішній водний транспорт.

До 1 грудня

Верховна рада до зими повинна виконати ще кілька завдань: скасувати мораторій на землю та відкрити її ринок, створити Службу фінансових розслідувань, легалізувати гральний бізнес і видобуток бурштину, посилити відповідальність за тіньове ведення бізнесу.
Гончарук та Милованов повинні до 1 грудня сформувати список підприємств, що не підлягають приватизації і передати Фонду держмайна щонайменше 500 підприємств для малої приватизації. Крім того, вони зобов'язані розпочати підготовку великих компаній до продажу.
Також прем'єр-міністр, віцепрем'єр Михайло Федоров і міністр Кабміну Дмитро Дубілет повинні створити умови для проведення електронних виборів і перепису населення. У Гончарука і Бабак ще є завдання розробити для населення інформаційну кампанію з питань роз'яснення реформи ЖКГ.
До початку зими в Україні також мають забезпечити запуск Митної служби. Це обов'язок не тільки Гончарука і Маркарової, але й глави служби Максима Нефьодова.

До 1 січня 2020 року

Парламент до початку наступного року повинен ухвалити закон про стимулювання інвестиційної діяльності, а також доопрацювати та затвердити нову редакцію Трудового кодексу. Крім того, Зеленський поставив завдання ухвалити державну стратегію регіонального розвитку на шість років.
Міністру інфраструктури Владиславу Криклію належить провести пілотні конкурсні проекти з передачі в концесію портів «Ольвія» і «Херсон», а також забезпечити ухвалення законів про середньострокове планування фінансів для будівництва та ремонту доріг.
Гончарук та Милованов до початку 2020-го відповідають за план з питань дерегуляції та переведення дозвільних документів в електронну форму. Гончарук, Маркарова і Нефьодов повинні забезпечити швидке і прозоре оформлення товарів на митниці, а також запустити «Єдине вікно».
Особисто Гончарук відповідає за кадрове перезавантаження найбільш корупційних органів влади: Держгеокадастру, Держгеонадр, Держекоінспекції, «Укравтодору», «Укртрансбезпеки» і Державної архітектурно-будівельної інспекції.

2019-2020 роки

Відразу кілька чиновників – Разумков, Арахамія, Гончарук, Бабак і міністр юстиції Денис Малюська – відповідальні за завершення процесу децентралізації влади.
Плани нової влади з дедлайнами та виконавцями Плани нової влади з дедлайнами та виконавцями Reviewed by Мар'яна on вересня 03, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.