На Косівщині люди не допускають лісівників до лісництва

Косівський лісгосп є збитковим, людям не вистачає на зарплату. 
Про це сьогодні на нараді у голови Івано-Франківської ОДА розповів директор Косівського лісгоспу Володимир Дибель.
"У цьому році у нас збитків 3.9 млн грн. Минулого року теж були збиткові", - відзначив лісівник.
Така ситуація здивувала голову ОДА.
"Як так є, що ви досі існуєте при таких збитках. Звідки берете фінансування на зарплати і так далі? Рано чи пізно у вас вийде боргова яма", - зауважив Денис Шмигаль.
За словами голови Косівської районної ради, ця ситуація із лісгоспом триває вже декілька років і його мають намір включити у структуру райагролісу.
"Ми запропонували включити Косівський лісгосп у структуру райагролісу. Питання тягнеться декілька років. Починаючи з 2015 року це вже третій керівник райагролісу. Ці ліси межують з населеними пунктами. Якщо вони б навіть і були у структурі райагролісу, то облрада не виділяє багато коштів. Товарної продукції у них немає, фактично вони заготовляють дрова і з цього виживають", - говорить голова Косівської районної ради Павло Ванджурак.
Також у районі є ще проблемне Шепільське лісництво, яке не має лісника, а люди нікого туди не допускають. Кажуть, що то їхня територія. Воно входить у структуру Косівського райагролісу.
Відтак, Денис Шмигаль ініціюватиме проведення окремої наради по вирішенню проблемних питань Косівського лісгоспі.
На Косівщині люди не допускають лісівників до лісництва На Косівщині люди не допускають лісівників до лісництва Reviewed by Мар'яна on вересня 04, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.