На перегоні Ходорів – Івано-Франківськ завершили капітальний ремонт моста

Фахівці колійного господарства регіональної філії «Львівська залізниця» завершили комплекс робіт із капітального ремонту залізобетонного моста на 130 км перегону дільниці Ходорів – Івано-Франківськ, що дозволило підвищити рівень безпеки та швидкість руху поїздів на цій вантажонапруженій дільниці.
Зважаючи на необхідність проведення комплексу заходів, роботи з капітального ремонту відбувалися в кілька етапів.
На першому працівники Львівського містобудівельного поїзда встановили тимчасовий металевий пакет перекриття для можливості виконання підготовчих робіт без закриття руху поїздів, на другому – здійснили забивання паль.
А наприкінці минулого тижня під час довготривалого технологічного вікна мостобудівельники спільно з колійниками Івано-Франківської дистанції колії завершили комплекс робіт. На підсумковому етапі залізничники замінили стару прогонову будову на нову залізобетонну плитну загальною довжиною 9,85 метра.
Таким чином, вдалося ліквідували проблемне місце, яке суттєво обмежувало швидкість руху поїздів на цій вантажонапруженій дільниці.
Зауважимо, що за висновками експертів основна проблема старого моста, збудованого ще у 1912 році, полягала у конструктивних недоліках прогонової будови та недостатній водопропускній спроможності споруди, тож зайва волога та відсутність гідроізоляції із часом спричинили виникнення тріщин у конструкціях.
Тому під час капітального ремонту колійники серед іншого подбали не лише про надійну прогонову будову, а й про належну водопропускну спроможність нової споруди.
За інформацією служби колійного господарства, до кінця цього року колійники регіональної філії «Львівська залізниця» планують виконати схожі за складністю роботи ще на двох об’єктах. Йдеться про відновлення дамби на 28 км перегону Болехів – Долина та роботи з берегоукріплення на перегоні Самбір – Стрілки з відведенням русла річки на безпечну відстань від залізничного полотна.
На перегоні Ходорів – Івано-Франківськ завершили капітальний ремонт моста На перегоні Ходорів – Івано-Франківськ завершили капітальний ремонт моста Reviewed by Мар'яна on вересня 24, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.