У жовтні українські вчителі вперше складатимуть ЗНО

У четвер, 31 жовтня пройде пілотне Незалежне тестування для вчителів початкової школи.
У разі вдалого проходження педагог отримає щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу. Він буде пропорційним обсягу педагогічного навантаження. Сертифікат буде чинним впродовж трьох років, інформує gazeta.ua.
Усім учасникам запропонують 100 завдань, на виконання яких відведуть 180 хв. Зовнішнє оцінювання вчителів є одним з обов'язкових елементів сертифікації педагогічних працівників. У ній візьмуть участь майже 900 педагогічних працівників.
Ідея сертифікації цілком нормальна, - говорить шеф-редактор порталу "Освітня політика" Віктор Громовий. - Вчителю-початківцю, щоб дослужитися до вищої категорії необхідні десятиліття. За допомогою такої спрощеної процедури у вигляді Незалежного тестування він може отримати вищу заробітну плату вже зараз".
Тести визначатимуть рівень того, наскільки обізнаним є викладач в питанні планування та організації освітнього процесу, забезпеченні і підтримці навчання, вихованні і розвитку учнів та створенні освітнього середовища.
У жовтні українські вчителі вперше складатимуть ЗНО У жовтні українські вчителі вперше складатимуть ЗНО Reviewed by Мар'яна on вересня 20, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.