Помер колишній генпрокурор України, прикарпатець Олег Литвак

Вчора, 18 вересня, на 71 році життя помер прикарпатець, виконувач обов’язків Генерального прокурора України в 1997-1998 роках Олег Михайлович Литвак.
Народився 28 серпня 1949 р. у с. Олещина Тлумацького р-ну Івано-Франківської обл. У 1974 р. закінчив Харківський юридичний інститут.
З 1974 р. по 1998 р. працював у органах Прокуратури СРСР і Прокуратури України, де пройшов шлях від слідчого міської прокуратури до старшого слідчого з особливо важливих справ при Генеральному прокуророві СРСР та заступника начальника Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури СРСР, від прокурора міста до першого заступника Генерального прокурора України та виконуючого обв’язки Генерального прокурора України.
З 1996 р. по 1998 р. — помічник Президента України з правових питань, голова Координаційного комітету по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю, перший директор Національного бюро розслідувань (НБР).
У 1998 р. обирався народним депутатом України ІІІ скликання, був заступником Голови Комітету з національної безпеки та оборони. З 2007 р. — радник Президента України з правових питань, з 2009 р. — в Адміністрації Президента України, керівник Головної служби з питань діяльності правоохоронних органів, одночасно — провідний науковий співробітник відділу проблем кримінального права, кримінології та судоустрою Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України.
З 2010 р. – завідувач кафедри теорії прокурорської діяльності та кримінального процесу Інституту підготовки кадрів Національної академії прокуратури України. З 2014 р. — ректор Національної академії прокуратури України.
З 2015 р.  — професор кафедри організації роботи та міжнародного співробітництва в органах прокуратури Національної академії прокуратури України.

Помер колишній генпрокурор України, прикарпатець Олег Литвак Помер колишній генпрокурор України, прикарпатець Олег Литвак Reviewed by Мар'яна on вересня 19, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.