На Івано-Франківщині набирає популярності благодійний проект «На шапку». Його ініціатори - КП «Простір інноваційних креацій» «Палац», ГО «Громадська ініціатива Галичини» та ініціатива «На_шапку», повідомляє Голос України.
Учасники заходів – літератори, музиканти, ведучі – не беруть гонорарів за виступи. Відвідувачі скидають кошти до капелюха. Збирають пожертви також юні волонтери.
Черговий такий захід відбувся на літній сцені палацу Потоцьких минулої п’ятниці. Спочатку свою книжку «Танець смерті. Щоденник добровольця батальйону «Донбас» Ігоря Михайлишина» презентував сам автор – музикант-аматор, юрист. Запам’ятався своєю грою на Майдані у грудні 2013-го. Доброволець батальйону «Донбас» Національної Гвардії за позивним «Піаніст». Після Іловайського котла і 119 днів полону повернувся на фронт у складі батальйону «Донбас-Україна» Збройних Сил України. 
У презентованій книзі – про бойовий шлях гранатометного взводу батальйону, історії у форматі щоденника про тих, хто вижив, і хто не повернувся. Автор дарував її відвідувачам з автографом. А також зіграв кілька партій на фортепіано.  
Увечері того ж дня в рамках проекту «На шапку» виступив гурт «Давня ватага» у складі Андрія Винницького, Андрія Савки та Володимира Бандрівського.
Ті, хто прийшли на благодійний концерт, насолодилися чудовою грою та співом музикантів. Дехто й затанцював, бо камерна атмосфера, теплий осінній вечір, чудові мелодії спонукали до лірики. 
Мабуть, це не було дисонансом до самої мети заходу – збору коштів на потреби маленьких пацієнтів Онкогематологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні. А лише підсилило відчуття цінності життя та можливості допомогти тим, хто нині потребує підтримки. 
«Наступний захід у рамках проекту «На шапку» відбудеться на території Палацу 19 вересня. Так само – благодійний, за участю відомого франківського гурту «Пенсія». Гарна нагода долучитися до корисної справи»,  – повідомив Директор КП «Простір інноваційних креацій» Палац Володимир Гайдар.