Подолати алергію легко: медичний центр "Горизонт"


На сьогоднішній день учені називають алергію - епідемією 21 століття. Ця хвороба посідає третє місце серед усіх хвороб. За даними ВОЗ, від алергії страждає 40% жителів планети. А за невтішними прогнозами до 2030 року ця хвороба буде в кожного.

Алергія - це підвищена чутливість організму до певного збудника (алергену), а також неправильна реакція на нього. Хвороба має індивідуальні прояви: хтось не сприймає пилок, хтось - шерсть, а хтось навіть окремі хвороби. 





Поширеними чинниками алергії є:

• Повітряні алергени, такі як лупа тварин, пилові кліщі, пліснява;

• Певні продукти, зокрема арахіс, горіхи, пшениця, соя, риба, молюски, яйця і молоко;

• Укуси комах, наприклад, бджіл або ос;

• Ліки;

• Латекс та інші речовини, яких торкається людина.


Алерголог — це лікар, який займається діагностикою алергічних проявів і захворювань, їх лікуванням та профілактикою.

СИМПТОМИ, які потребують консультації алерголога:

З боку органів дихання: кашель, першіння у горлі, закладеність носа, утруднене дихання, задишка, нежить, пчихання, відчуття нестачі повітря.

З боку очей: набряк повік, сльозотеча, печіння, свербіж, відчуття стороннього тіла, почервоніння шкіри навколо очей.

На шкірі: висипання, почервоніння, печіння, свербіж і сухість шкіри, набряк шкірних покривів та слизових оболонок, чутливість до різних зовнішніх факторів (сонце, холод, вода тощо).

З боку шлунково-кишкового тракту: нудота, частий рідкий стілець, біль у животі.

Лікування алергічних захворювань - процес часто тривалий, потребує високої кваліфікації лікаря і терпіння та сумлінного виконання рекомендацій пацієнтом. Під контролем лікаря-алерголога медичного центру "Горизонт" боротьба з виснажливими проявами алергії буде максимально ефективною та комфортною.

Подолати алергію легко: медичний центр "Горизонт" Подолати алергію легко: медичний центр "Горизонт" Reviewed by Мар'яна on жовтня 09, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.