Поради лікаря-педіатра, як правильно одягати дітей в осінній період

Осіння погода буває досить нестійкою, вона швидко змінюється, від теплого сонця до несподіваного пронизливого вітру та похолодань на вечір. Але це не привід не гуляти з дітьми щодня, тому ми вирішили дізнатися як одягати дітей різного віку в осінній період, в лікаря-педіатра "Приватної дитячої поліклініки №1" - Чигур Наталії Вікторівни.

Одяг для дітей різного віку, варто підбирати дуже ретельно. Дітям в ньому повинно бути перш за все, комфортно, не жарко і не холодно.

Якщо говорити про малюків від півтора року або які ходять вже самостійно, тоді, насамперед потрібно подбати про взуття. Оскільки, осінь - це період калюж, купи листя, пройти повз них дитині нелегко, адже вона пізнає світ. Тому на допомогу - гумові чоботи, з внутрішньою прокладкою з повсті або флісу. Не завадить придбати одяг, який не промокає, та одягати його поверх звичайної куртки і штанів.
Варто врахувати, що дитина постійно в русі, тому не одягайте малюка занадто тепло. Коли малюкові жарко - він потіє - а це підвищує ризик простудних захворювань. Лікарі часто повторюють батькам, що "кутати" дитину шкідливо, проте руки й ноги постійно мають бути в теплі.

Діти середнього та старшого дошкільного віку та школярі - тут звичайно простіше, але потрібно дотримуватися простих загальних рекомендацій:
  • Одягайте дитину шарами: проте дитині повинно бути зручно, одяг не повинен тісно прилягати до тіла, щоб невеликий повітряний прошарок між тканиною і тілом зберігав тепло. Надавайте перевагу натуральним тканинам.
  • Пам'ятайте про капюшон: саме він хороший помічник, в разі того, коли дитині жарко в шапці, але комфортно в капюшоні.
  • Шия та спина повинна бути закритою: для цього потрібно мати в гардеробі декілька водолазок.
  • Штани з начосом: саме вони допоможуть замінити - колготи під штанами.
Якщо дитина активна врахуйте, що він сам зігріває себе, тому можна одягати на одну річ менше. І головне, якщо дитина шкільного віку, то варто прислухатися також до її думки.

Проте яким повинен бути гардероб для новонароджених, читайте згодом наhttps://if.misto.in.ua/
Поради лікаря-педіатра, як правильно одягати дітей в осінній період Поради лікаря-педіатра, як правильно одягати дітей в осінній період Reviewed by Мар'яна on жовтня 04, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.