Карпатські медові маршрути для туристів

На Косівщині в Івано-Франківській області, в Колочаві на Закарпатті та в Підкарпатському воєводстві (Польща) створять 5 туристичних маршрутів "Карпатські медові стежки".
Розпочалась робота у рамках реалізації на Косівщині проєкту «Карпатська бджола – спільні заходи зі збереження унікальної природної спадщини в українсько-польському прикордонні», що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 ЄІС, інформує  "Косівщина туристична" в Facebook.
27 вересня 2019 року, у день туризму, розповіли громадському активу села Великий Рожин про проєкт, його основні заходи, заплановані активності та взяті на себе об’єднанням пасічників «Карпатська екопасіка» зобов’язання.
Передбачено створення 5 туристичних маршрутів «Карпатські медові стежки»: дві туристичні стежки у Косівському районі (пішохідна та велосипедна), пішохідну – у Колочаві (Закарпатська область), пішохідна і велосипедну – у Підкарпатському воєводстві.
Туристичні маршрути включатимуть основні туристичні місця, пов’язані з історією та сучасністю у розвитку бджільництва (пасіка, наявність декоративних вуликів, пам’ятки природи), а також – допоміжну інфраструктуру, яка завжди необхідна туристу (заклади розміщення і харчування, надання медичної допомоги, музеї, сакральні об’єкти тощо).
На Косівщині туристичні стежки пролягатимуть населеними пунктами: Косів, Черганівка, Кути, Тюдів, Великий Рожин, Яворів, Соколівка, Смодна.
Під час візиту у Великий Рожин проїхали й оглянули близько 18 км території, якою простягатиметься одна із запланованих туристичних стежок. А ще – побували на 7 місцевих пасіках, де кожен господар дбайливо працює над збереженням карпатської автентичної бджоли та розвитком пасічницької справи.
Карпатські медові маршрути для туристів Карпатські медові маршрути для туристів Reviewed by Мар'яна on жовтня 01, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.