Осінній гардероб новонародженого

З новонародженими дітьми слід гуляти довго і часто, і неважливо яка пора за вікном, адже таким чином зміцнюється їх здоров'я, організм збагачується киснем, поліпшується сон і апетит. Розповідає лікар-педіатр "Приватної дитячої поліклініки №1" - Чигур Наталія Вікторівна.

Як правило прогулянка з новонародженим займає близько 2-3 годин, двічі на день. Тому до прогулянки слід ретельно підготуватися.
Варто пам'ятати, що перед тим, як одягати дитину, потрібно взяти з собою теплу ковдру (байкову або на флісі), дощовик, адже осіння погода дуже оманлива у будь-який час може з'явитися несподіваний вітер або дощ. Важливо знати, що памперс і ковдри не є одягом, та все ж про них слід пам'ятати.

Отже, перед виходом на вулицю ми повинні звернути увагу на погоду, але ми звикли оцінювати її за градусником, проте температура - це лише один із показників. Не менш важливу роль відіграє наявність вітру, туман, опади, рівень вологості. Тому до уваги, потрібно брати і всі інші показники.

Основне правило - багатошаровість одягу, адже в цьому є великі переваги, коли малюкові жарко ви можете його роздягнути, і навпаки. Подбайте про утеплення кінцівок новонародженого, а також голови і вушок. Дитину можна одягнути в чепчик, теплу шапку, бавовняний боді, комбінезон з флісу і конверт з утеплювачем.

При температурі від +2 до +8, кращим варіантом буде комбінезон з бавовни, також комбінезон з теплої тканини типу флісу і утеплений комбінезон, для голови - чепчик і тонка шапка.

На вулиці від 8 до 13 тепла, тоді можна обмежитися бавовняним сліпом, теплою шапкою та конвертом з невеликою кількістю утеплювача.

Якщо стовпчик термометра знаходиться між 13-17 градусами, дитині достатньо тонкого комбінезона з бавовни, теплої шапки і  комбінезона з утеплювачем.

Для того, щоб зрозуміти чи комфортно вашій дитині, просто доторкніться до його шиї, якщо вона волога та гаряча, значить малюкові жарко, варто розкутати його.
Явною ознакою того, що дитині холодно - почервонілий ніс. А ось холодні ручки - не завжди свідчать, про те що дитина змерзла.


Осінній гардероб новонародженого Осінній гардероб новонародженого Reviewed by Мар'яна on жовтня 09, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.