Ячмінь на оці: симптоми та лікування


Ячмінь – це гостре гнійне захворювання, що супроводжується запаленням сальної залози краю повік. Розповідає лікар-офтальмолог медичного центру "Горизонт" - Громова Світлана Євгеніївна.

Основними скаргами з якими звертаються пацієнти - це біль, почервоніння та припухлість повіки. Вже при огляді лікар виявляє локальну гіперемію, набряк, при пальпації відзначається різка болючість. Через 2-3 дні з’являється гнійничок, який через декілька днів "відкривається" і виділяється густий вміст. У випадку якщо цього не відбулось, інфільтрат може розсмоктатись або ж навпаки ущільнитись. До кінця тижня набряк і почервоніння повільно зменшуються.

Категорично заборонено видавлювати ячмінь, тому що це може призвести до ряду ускладнень !!!

Лікування призначається тільки лікарем-офтальмологом. До прориву гнійничка можна використовувати сухе тепло, УВЧ. В кон’юнктивальну порожнину застосовують антибактеріальні краплі та мазі. Край повіки обробляють антисептиком, 70%спиртом або 1% спиртовим розчином діамантового зеленого. При рецидивуючих ячменях рекомендовано проходити вітамінотерапію, призначаються пивні дріжджі.
Ячмінь на оці: симптоми та лікування Ячмінь на оці: симптоми та лікування Reviewed by Мар'яна on жовтня 22, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.