Пресбіопія очей:розповідає лікар-офтальмолог

З віком з нашими очима відбувається багато змін. Ви напевно відмічали, що під час читання доводиться тримати книгу, газету чи телефон на відстані? Чи відчували дискомфорт від того, що не вдається розглянути прості речі зблизька без спеціальних окулярів ? Такий стан називається пресбіопія. Розповідає лікар-офтальмолог медичного центру "Горизонт" - Громова Світлана Євгеніївна.


Це означає, що Ваш кришталик втрачає здатність фокусувати на близьких об'єктах. У молодих людей він пластичний і має здатність змінювати свою форму, щоб зосередитись на об'єктах розташованих на різних відстанях.

 З віком кришталик старіє і втрачає свою еластичність і циліарному м'язу не під силу зробити, тієї кривизни якої достатньо, щоб прочитати на близькій відстані .
У людей з еметропією, тобто у людей з нормальними зором, перші ознаки пресбіопії розвиваються в 40-45р.
Відмічається здорова втома, головний біль, тупий біль в очах, сльозотеча. У людини з'являється бажання відсунути предмет далі від очей, на витягнуту руку.

При далекозорості пресбіопія розвивається раніше, приблизно в 30-35 років, зір погіршується не лише зблизька, а й вдаль.
У короткозорих людей пресбіопія розвивається пізніше у зв'язку з компенсацією акомодації, наприклад в тих хто носить окуляри мінус 3-5 діоптрій, достатньо буде лише зняти окуляри.

Діагностує пресбіопію лікар, враховуючи вікові характеристики астенопічних скарг, а також обстеження. Який вид корекції для комфорту життя, окулярну, контактну чи інтраокулярну, вибирати Вам.
Пресбіопія очей:розповідає лікар-офтальмолог Пресбіопія очей:розповідає лікар-офтальмолог Reviewed by Мар'яна on листопада 12, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.