Сьогодні - Міжнародний день відмови від паління



Міжнародний день відмови від паління відзначають в третій четвер листопада. Він встановлений Американським онкологічним товариством в 1977 році після того, як було визнано згубний вплив куріння на організм людини та здатність регулярного куріння провокувати розвиток раку.


Паління є однією з найпоширеніших шкідливих звичок серед українців. Метою даного дня є активні дії по сприянню у зниженні поширення шкідливої тютюнової залежності.

Щороку паління забирає життя приблизно 7 мільйонів людей. Тому, для тих хто палить, цей день стане чудовою можливість дізнатись, про згубний вплив паління на певні органи.



Легені: рак легень, емфізема та бронхіт – найпоширеніші хвороби, які прямо пов’язані з курінням. 80% випадків раку легень виявили у людей, які палили.

Шкіра: рак шкіри, бородавки, псоріаз, та погане заживання ран. Вчені виявили, що люди, які скурюють пачку сигарет щодня впродовж 20 років вдвічі більше за інших хворіють псоріазом.

Жіноче здоров’я: паління сигарет для жінки, часто призводить до безпліддя.

Чоловіче здоров’я: імпотенція.

Очі: вікова макулярна дегенерація, катаракта, глаукома, діабетична ретинопатія, синдром сухого ока.

Печінка: За дослідженням 2011 року, саме курці найбільше ризикують отримати рак печінки.


Паління викликає і ряд і інших захворювань, які стосуються не тільки активного курця, але й безпосередньо пасивних курців:
  • Хвороби дихальних шляхів та астма;
  • Онкологічні захворювання різних частин тіла та органів: ротової порожнини, гортані, стравоходу, трахеї, бронхів, легень, шлунку, підшлункової залози, нирок, товстої кишки, сечового міхура, шийки матки та спинного мозку;
  • Коронарна хвороба серця; інфаркти та інсульти;
  • Остеопорози;
  • Катаракта та сліпота;
  • Парадонтози;
  • Захворювання судин, аневризма аорти;
  • Безпліддя, імпотенція.
В середньому курці живуть на 5-6 років менше, тому слід негайно подбати про своє здоров’я.
Сьогодні - Міжнародний день відмови від паління Сьогодні - Міжнародний день відмови від паління Reviewed by Мар'яна on листопада 20, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.