Найкраще лікування хвороб - це профілактика

Найкраще лікування хвороб - це профілактика. Вона дешевша за лікування, допомагає уникнути ускладнень, а часом рятує життя.

Важливим елементом культури піклування про себе є - візити до лікаря для проведення регулярних медичних оглядів і обстежень.
Регулярні медогляди допомагають своєчасно визначити потенційні проблеми зі здоров'ям на ранній стадії та, відповідно, збільшити шанс на одужання.


Профілактичний огляд - включає в себе не лише огляди лікарів (терапевта, гінеколога, уролога), але й лабораторні тести (загальні аналізи крові, сечі, визначення рівня глюкози в крові, аналізи, що дозволяють оцінити функціональний стан щитоподібної залози, печінки, ліпідний профіль) та інші сканування ( кардіообстеження, УЗД різних органів та судин). Завдяки отриманим результатам можна визначити ризик розвитку атеросклерозу й серцево-судинних хвороб, діабету, раку, гіпертонії, анемії, ВІЛ/СНІДу, довідатися про стан печінки, нирок, серця і щитоподібної залози.

Вік в якому передбачені обов'язкові обстеження
- залишається питанням, відносно якого відсутня єдина точка зору. Існує календар збереження здоров'я. Згідно з ним, жінки та чоловіки від 18 до 21 року щорічно мають проходити обстеження.
До 21 року в людини ще відбувається дозрівання різних органів і систем, тому представникам цієї вікової категорії, слід оглядатися частіше.
Жінки та чоловіки віком від 22 до 49 років мають навідуватися до лікаря щонайменше раз на 4 роки.
Жінки після 30-ти робити кожні 5 років тест на папілома-вірус.
Рівень холестерину слід перевіряти кожні 5 років, починаючи від 40 і до 75 років.
Лікарі рекомендують хоча б один раз протягом дорослого віку пройти тестування на гепатит С. А при факторах ризику щорічно треба робити обстеження щодо можливого туберкульозу.

В медичному центрі "Горизонт" ви зможете пройти певні обстеження, та переконатися в тому, що ви здорові.


Найкраще лікування хвороб - це профілактика Найкраще лікування хвороб -  це профілактика Reviewed by Мар'яна on листопада 03, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.