Взимку наш організм особливо піддається впливові мікробів і вірусів, через недостатню кількість вітамінів та мікроелементів ми починаємо хворіти та набирати зайву вагу. Для того, щоб зміцнити наш імунітет, необхідно включити у свій раціон сезоні фрукти та овочі.
Овочі та фрукти збагатять організм поживними вітамінами та допоможуть захистити імунітет. Отож, які продукти слід вживати зимою:
- Яблука: особливо корисні, вони містять багато вітаміну С і заліза, що покращує стан крові, також яблука багаті на антиоксиданти, які допомагають нам не хворіти.
- Цибуля-порей. Містить вітаміни В2, В1, Е, С каротин, солі магнію, калію, фосфору, натрію і заліза, фолієву кислоту, ефірні масла і білкові речовини.
- Гарбуз - природний антиоксидант, який допомагає зміцнити наш імунітет. Містить величезну кількість мінералів та мікроелементів: магній, кальцій, залізо, цинк та інші.
- Обліпиха. Цікаво, те що 100 грамів обліпихи забезпечує наш організм вітаміном С на 4 дні, а вітаміном А на 2 дні.
- Лимон містить вітамін В1, В2, А, Д і вітамін Р. Допомагає при ангіні, авітамінозі, гіпертонії, хворобі шлунка, ревматизмі та нудоті.
- Мандарини є джерелом вітамінів С, А, К та Р. Здатні підвищити апетит, зміцнити організм і нормалізувати обмінні процеси.
- Журавлина допомагає процесу знищення бактерій, що збуджують захворювання травного тракту.
- Капуста - джерело білка, а також містить більше вітаміну С, аніж лимон. Капуста також багата на вітамін А, вітамін групи В та каротин.
- Гранат - гранатовий сік збуджує апетит і регулює діяльність шлунку, володіє сечогінною, жовчогінною, протизапальною та антисептичною дією.
- Болгарський перець містить багато вітаміну А і С.
- Помело - вітаміни А, С, В1, В2, В5.
Зимові вітаміни: фрукти та овочі, які зміцнюють імунітет
Reviewed by Мар'яна
on
грудня 05, 2019
Rating:
Немає коментарів: