Дивні написи на будинках та парканах: у Франківську будуть боротися з інтернет-наркодилерами

У Франківську мало не на кожному паркані можна побачити оголошеннями про продаж наркотиків.
Вбивчої реклама чимало і на вулицях міста, і в мережі інтернет.
Дивні написи – це адреси для зв’язку з постачальником. Боротися з ними вирішили в Івано-Франківську.
За словами фахівців, підліток, який прочитав електронну адресу на будівлях міста, може легко придбати наркотик. Тому активісти почнуть замальовувати такі оголошення у всіх районах міста. Розпочати хочуть вже з 1-го червня.
"Пацієнти, які вживали наркотичні речовини, здебільшого зазначають, що не усвідомлювали наслідків вживання. Зараз все починається з дуже раннього віку, - розповідає завідувач наркологічного відділення наркодиспансеру Лілія Розводовська. - Повноцінну наркоманію ми фіксуємо вже у 18-19 років, коли ще кілька років тому, ми фіксували вік наркоманів був 21-22".
Активісти кажуть, що акція безстрокова. Вони також планують створити гарячу лінію, на яку небайдужі мешканці міста зможуть повідомляти про місце розташування надписів.
"Це насправді поширена проблема, адже у кожному мікрорайоні міста ми бачили такі оголошення, як на будинках, так і на стінах навчальних закладів. Нічого - будемо боротися", - говорить Директор департаментумолодіжної політики та спорту Віталій Матешко.
У поліції ж кажуть, такий спосіб дієвий. Це – насамперед привертання уваги. Люди будуть стежити, хто працює біля їхніх будинків.

http://firtka.if.ua/blog/view/divni-napisi-na-budinkakh-ta-parkanakh-u-frankivsku-budut-borotisia-z-internet-narkodilerami
Дивні написи на будинках та парканах: у Франківську будуть боротися з інтернет-наркодилерами Дивні написи на будинках та парканах: у Франківську будуть боротися з інтернет-наркодилерами Reviewed by Мар'яна on травня 29, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.